O informare a Consiliului Superior al Magistraturii arata ca, in ultimii doi ani si jumatate, DNA a ascultat telefoanele a 465 de persoane. Multe dintre aceste interceptari s-au dovedit nejustificate, cel putin asa sustinea presa de ieri, intrucat o
O informare a Consiliului Superior al Magistraturii arata ca, in ultimii doi ani si jumatate, DNA a ascultat telefoanele a 465 de persoane. Multe dintre aceste interceptari s-au dovedit nejustificate, cel putin asa sustinea presa de ieri, intrucat o mare parte dintre persoanele ale caror convorbiri telefonice au fost ascultate nu au mai fost trimise in judecata. Reteaua de interceptare a convorbirilor telefonice cea mai raspandita a fost cea teritoriala, urmata de sectia de combatere a infractiunilor conexe si de Sectia pentru fapte de coruptie savarsite de militari. Bineinteles ca reactiile n-au intarziat sa apara atat de la DNA , cat si de la CSM.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat ca solicitarea si obtinerea autorizatiilor de interceptare a convorbirilor telefonice, precum si valorificarea datelor rezultate s-au realizat in deplina legalitate, cu respectarea dispozitiilor Codului de procedura penala.
Datele la care fac referire articolele respective au fost trimise de catre DNA, la solicitarea ministrului Justitiei Tudor Chiuariu, exclusiv acestuia, prin adresele nr.842/C/2007 din data de 6 iunie 2007, cu revenire in 27 iunie 2007. Aceste informatii nu au fost puse, de catre DNA, nici la dispozitia Inspectiei judiciare a CSM, nici a Sectiilor CSM, nici a Plenului CSM.
Cu privire la datele continute in informarea solicitata si transmisa ministrului Justitiei, DNA sublinieaza ca interceptarea convorbirilor telefonice s-a realizat in baza autorizatiilor emise de catre judecatori, la solicitarea procurorilor DNA.
"In situatiile in care, dosarele respective au fost solutionate prin trimitere in judecata, interceptarile au fost folosite ca mijloace de proba in aceste dosare si inaintate instantelor, iar in situatiile in care s-a dispus o solutie de netrimitere in judecata, persoanele ale caror convorbiri au fost interceptate sau inregistrate au fost instiintate despre acest lucru", se mai precizeaza in raspunsul DNA.

La CSM nu exista nicio nota


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.