>> Program educational pentru cei care au depasit varsta legala de scolarizare.

>> Inscrierea are loc in fiecare an in februarie si octombrie.

Programul "a doua sansa", initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului,
>> Program educational pentru cei care au depasit varsta legala de scolarizare.

>> Inscrierea are loc in fiecare an in februarie si octombrie.

Programul "a doua sansa", initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, se extinde in acest an la nivelul judetului Constanta. Programul este conceput astfel incat sa acorde o noua sansa la educatie categoriilor sociale defavorizate, care abandoneaza scoala inainte de a termina invatamantul obligatoriu de zece clase. Actiunea este doar o parte a proiectului PHARE "Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate". Organizatorii au pregatit o serie de facilitati pentru cei care au depasit varsta legala de scolarizare, pentru a le permite tuturor doritorilor sa se inscrie intr-o unitate de invatamant. Orarul este flexibil, cursurile fiind organizate la zi, la seral sau comasat. Nu exista o limita de varsta pentru inscrieri, iar programul este structurat pe invatamant primar si invatamant secundar inferior, cel din urma avand si o componenta de pregatire profesionala. Cristian Petcu, reprezentantul proiectului PHARE in Constanta, a declarat ca grupul tinta pentru inscrierea in primul nivel al proiectului sunt persoanele fara scolarizare, au abandonat scoala dupa primele clase sau au depasit varsta maxima legala pentru reinscrierea la invatamantul secundar inferior. Pentru al doilea nivel de invatamant, persoanele care se inscriu trebuie sa aibe minimum 14 ani si sa fi facut minimum clasele primare.
Durata de desfasurare a cursurilor este flexibila si se poate reduce in functie de competentele dovedite si de progresul individual.

Studiaza pentru a gasi un loc de munca

Alexandru Bujenita, directorul Liceului "I Cotovu" sustine ca in Harsova sunt peste 80 de persoane care beneficiaza de programul initiat, dintre care majoritatea rromi care doresc sa termine studiile si sa obtina un loc de munca. Au fost infiintate patru clase de diferite niveluri, fiecare cu minim opt si maxim 15 elevi. in Harsova este al 4-lea an in care sunt organizate activitati sociale de acest fel, de fiecare data fiind benefice locuitorilor. In Judetul Constanta au aplicat in proiectul din acest an 10 unitati scolare din Constanta, Harsova, Medgidia, Galita si Cuza Voda.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.