Propunere. Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a vrut ca atacantul brazilian sa fie naturalizat pentru a juca in nationala Romaniei Cota autorului celor doua goluri din amicalul cu Zaglebie, Cleidimar Silva Magalhaes, a crescut brusc. Presedin
Propunere. Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a vrut ca atacantul brazilian sa fie naturalizat pentru a juca in nationala Romaniei Cota autorului celor doua goluri din amicalul cu Zaglebie, Cleidimar Silva Magalhaes, a crescut brusc. Presedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Muresan, a fost cel care a detonat bomba: "Didi ar trebui naturalizat. Este cel mai bun atacant care evolueaza acum in Romania". Mana dreapta a lui Arpad Paszkany, patronul clubului din Ardeal, nu stia insa ca pentru a-i oferi acest cadou lui Didi are de strabatut cale lunga. Fotbalistul trebuie sa cunoasca foarte bine limba romana, Constitutia si imnul national. "N-ar fi asta o problema. Ii gasim preparator, imnul nu e greu sa-l invete, iar despre Constitutie?? Nu cred ca prea multi oameni o stiu in amanunt", a fost raspunsul presedintelui. S-a lovit, insa, de zidul aproape impenetrabil al legii, care spune ca pentru depunerea cererii de acordare a cetateniei romane sunt necesare cateva zeci de acte. Intre ele, o adeverinta din care sa rezulte ca domiciliul legal in Romania al persoanei solicitante este de cel putin opt ani! Nici faptul ca e casatorit nu-i sporeste lui Didi sansele de a evolua, cat de curand, alaturi de Mutu. Asta pentru ca "discountul" ar fi de trei ani. "Pacat! In Portugalia, unei persoane care are realizari deosebite intr-un anumit domeniu, cultura, sa spunem, sau sport, sau in orice alta ramura, i se fac imediat formele pentru acte. La noi...", a oftat Muresan. Oficialul clujean facuse aceeasi propunere pentru un alt jucator al lui Ioan Andone. Este vorba despre Tony, fundasul de origine francezo-portugheza. Cristi Chivu risca sa ramana pe dinafara Cu toate ca a fost dorit de mari cluburi ca Internazionale Milano, FC Barcelona si Real Madrid, Cristian Chivu e in pericol de a pierde si locul la echipa cu care se afla sub contract. Asta, dupa ce ofertele pentru un transfer au picat una cate una, iar AS Roma, echipa romanului, si-a asigurat serviciile unui alt fundas, Juan, de la Bayer Leverkusen. Exista si oameni care sunt de parere ca formatia italiana nu se poate lipsi de ajutorul capitanului nationalei. "Nu cred ca Roma isi permite sa nu-l bage pe Chivu in echipa", a spus selectionerul Victor Piturca.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.