O serie de oficiali din serviciile americane de informatii au explicat, joi, esecul eforturilor de capturare a lui Osama bin Laden, care a reusit sa ramana in libertate ascunzandu-se in zonele tribale din Pakistan sub protectia liderilor locali, rela
O serie de oficiali din serviciile americane de informatii au explicat, joi, esecul eforturilor de capturare a lui Osama bin Laden, care a reusit sa ramana in libertate ascunzandu-se in zonele tribale din Pakistan sub protectia liderilor locali, relateaza The Washington Times in editia electronica.

"Va impartasim frustrarea", a declarat joi Thomas Fingar, directorul adjunct al comunitatii nationale de informatii, in cursul audierii din Comisia pentru Servicii Armate din Camera Reprezentantilor, relateaza Mediafax.

Capturarea lui bin Laden si a numarului doi in ierarhia al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, s-a dovedit o misiune foarte dificila din cauza masurilor de securitate "foarte bune" ale celor doi lideri si protectiei de care dispun intr-o zona "care ne este mult mai ostila decat gruparii al-Qaida", a subliniat Fingar.

Trei experti din cadrul serviciilor de informatii au declarat, joi, in fata comisiei, ca reteaua al-Qaida si proliferarea armamentului nuclear raman cele mai serioase amenintari la adresa Statelor Unite, dezvaluie The Washington Times.

Fingar a subliniat faptul ca serviciile americane de informatii sunt tot mai ingrijorate de "refugiul sigur" pe care al-Qaida l-a gasit in Europa deoarece exista un risc sporit ca militantii sa ajunga mult mai usor pe teritoriul Statelor Unite.

Oficialul a precizat ca militantii al-Qaida sunt constienti ca utilizarea telefoanelor mobile, chiar si in zonele izolate de la granita afgano-pakistaneza, a dus la capturarea sau neutralizarea unor teroristi.

El a subliniat efectele ideologiei extremiste promovate de al-Qaida care i-a protejat pe bin Laden si al-Zawahiri de recompensele financiare oferite pentru capturarea lor.

John Kringen, directorul departamentului de informatii din cadrul CIA, a precizat ca este foarte dificil pentru CIA sa recruteze informatori in zonele tribale din Pakistan care sa ajute la localizarea liderilor al-Qaida.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.