Unul dintre angajatii directiei Generale a Finantelor Publice de Stat (DGFPS) Iasi a scapat doar cu amenda dupa ce a fost acuzat de comiterea unor infractiuni de coruptie. Cercetata si trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticorupti
Unul dintre angajatii directiei Generale a Finantelor Publice de Stat (DGFPS) Iasi a scapat doar cu amenda dupa ce a fost acuzat de comiterea unor infractiuni de coruptie. Cercetata si trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Iasi, Felicia Sonea a fost achitata de magistratii judecatoriei pentru intermedierea efectuarii unor operatiuni cu scopul de a primi foloase necuvenite. Totul a inceput anul trecut, de la o sesizare facuta la DNA de catre reprezentantii Prefecturii Iasi cu privire la o serie de infractiuni in care erau implicate persoane din cadrul DGFPS Iasi. In urma cercetarilor facute la acea vreme, procurorii anticoruptie au descoperit ca la Directia Finantelor Publice exista un dosar in care era implicata si Cornelia Banu, administrator si unic actionar al firmei "Alimentara 86 IALE" SA Iasi. La finalul procesului, Sonea s-a ales cu o amenda administrativa de 1.000 RON. In ce o priveste pe Cornelia Banu, procesul penal a incetat pentru ca prejudiciul a fost recuperat. In cazul in care decizia judecatorilor va ramane definitiva, Felicia Sonea va primi toate salariile restante pentru perioada in care a fost suspendata din functie.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.