Ministrul sanatatii se pregateste pentru a doua perioada caniculara din aceasta vara. Dupa gestionarea defectuoasa a masurilor din zilele cu temperaturi extreme de la sfarsitul lunii iunie, Eugen Nicolaescu a decis sa elaboreze un plan national anti
Ministrul sanatatii se pregateste pentru a doua perioada caniculara din aceasta vara. Dupa gestionarea defectuoasa a masurilor din zilele cu temperaturi extreme de la sfarsitul lunii iunie, Eugen Nicolaescu a decis sa elaboreze un plan national anticanicula.

Planul anticanicula a fost conceput cu ajutorul expertilor francezi, iar acesta prevede ca fiecare institutie sa-si delimiteze atributiile in cazul diferitelor niveluri de alerta meteorologica. Nicolaescu a fost desemnat coordonatorul Comitetului pentru coordonarea interinstitutionala a actiunilor de prevenire si de reducere a efectelor caniculei. Pentru ca de planuri si comisii ducea lipsa Romania, in urmatoarele zile va fi intocmita o organigrama functionala, vor fi incadrate actiunile in timp si vor fi intocmite proceduri de interventie la fiecare nivel. Totodata, ministrul sanatatii a solicitat identificarea grupurilor vulnerabile si a situatiilor de risc si pregatirea de masuri specifice. In acest sens, acesta a cerut un plan de management al caniculei pentru gestionarea deceselor, pentru institutii ale varstnicilor si pentru persoanele singure si bolnave aflate la domiciliu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.