Fostul sef al Directiei Logistice din cadrul Jandarmeriei Romane, colonelul (r) Nicolae Lecu, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie. Lecu este acuzat de infractiuni asimilate coruptiei si fals in declaratii. Dosarul, instrumenta
Fostul sef al Directiei Logistice din cadrul Jandarmeriei Romane, colonelul (r) Nicolae Lecu, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie. Lecu este acuzat de infractiuni asimilate coruptiei si fals in declaratii. Dosarul, instrumentat incepand cu mijlocul anului trecut de catre ofiterii Directiei Generale Anticoruptie din Ministerul de Interne, a fost declinat Parchetului Militar Bucuresti, insa, constatandu-se ca asupra fostului sef de la Logistica din Jandarmerie exista suspiciuni de savarsirea unor fapte de coruptie, dosarul a fost preluat de Sectia pentru mililari din DNA. Nicolae Lecu este acuzat de fals in declaratia de avere, de faptul ca si-a construit case cu ajutorul militarilor in termen si ca si-a imprejmuit proprietatea cu un gard construit din materiale apartinand Jarndarmeriei. Mai mult, el a folosit autoturismele unitatii si a demolat un gard al Jandarmeriei, fara nicio justificare.

La un an de la declansarea, de catre DGA, a anchetei privind faptele colonelului (r) Nicolae Lecu, procurorii DNA au finalizat dosarul, trimitandu-l in judecata pe fostul sef al Directiei Logistice din c adrul Jandarmeriei Romane. Dosarul va fi solutionat de catre Parchetul Militar Bucuresti si se refera la faptul ca, in calitate de comandant al UM 0260 Bucuresti, Nicolae Lecu a savarsit fapte conexe infractiunilor de coruptie si infractiuni de fals in declaratii. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada februarie 2004 - octombrie 2006, Lecu a folosit personalul, bunurile si logistica Jandarmeriei in scopul personal al familiei sale.

Dosarul a zacut un an
Istoria acestui dosar incepe cu data de 14 iunie 2006, cand Directia Generala Anticoruptie din Ministerul de Interne a sesizat Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Bucuresti cu privire la comiterea de catre col.(r) Lecu Nicolae a unor fapte de natura penala. Intrucat in urma cercetarilor au rezultat indicii privind savarsirea unor infractiuni conexe celor de coruptie, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea DNA. Potrivit rechizitoriului, activitatile de urmarire penala desfasurate de catre procurorul militar desemnat din cadrul DNA in vederea probarii activitatii infractionale a col.(r) Lecu Nicolae s-au realizat cu sprijinul ofiterilor de cercetare ai politiei judiciare din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Vile construite pe spatele Jandarmeriei
Anchetatorii au stabilit ca, in calitate de comandant al UM 0260 Bucuresti, colonelul Nicolae Lecu a folosit, in mai multe randuri, militarii in termen, dar si subofiteri angajati, acestia executand, intre anii 2005 si 2006, mai multe lucrari de constructii la vilele lui Nicolae Lecu si ale familiei acestuia, din orasul Voluntari, respectiv comuna Dragomiresti, ambele localitati situate in judetul Ilfov.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.