Prima doamna a Frantei, Cecilia Sarkozy, care efectueaza o vizita in Libia, insotita de secretarul general al Palatului Elysee, Claude Gueant, s-a intalnit cu infirmierele bulgare si cu medicul palestinian, intr-o inchisoare din Tripoli, a doua zi du
Prima doamna a Frantei, Cecilia Sarkozy, care efectueaza o vizita in Libia, insotita de secretarul general al Palatului Elysee, Claude Gueant, s-a intalnit cu infirmierele bulgare si cu medicul palestinian, intr-o inchisoare din Tripoli, a doua zi dupa confirmarea condamnarii la moarte a acestora, informeaza APF. De asemenea, Sotia presedintelui francez a vizitat copiii bolnavi de Sida din Benghazi si a avut o intalnire cu colonelul Kadhafi, caruia i-a solicitat clementa pentru cei sase condamnati.

La inchisoarea El Jedida din Tripoli, Cecilia Sarkozy le-a imbarbatat pe cele sase cadre medicale, spunandu-le ca o veste buna va veni curand.

Aflata in prima sa iesire singura pe scena internationala, Cecilia Sarkozy a abordat un dosar ultra-sensibil. Vizita, discreta - fara niciun contact cu presa - urmareste un obiectiv umanitar, insa prezenta secretarului general al Palatului Elysee a conferit o incontestabila dimensiune politica deplasarii in Libia. Trimitandu-si la Tripoli sotia si cel mai apropiat colaborator, comenteaza presa franceza, Nicolas Sarkozy incearca sa castige teren, avand in vedere un acord care sa permita cadrelor medicale sa paraseasca inchisoarea libiana.

Un alt semn incurajator a venit de la Washington, odata cu nominalizarea de catre presedintele Bush a unui ambasador american la Tripoli, primul dupa 35 de ani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.