Efect intarziat - se cere recurs in interesul legii  Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a cerut ieri procurorului general, Laura Kovesi, sa analizeze posibilitatea promovarii unei cai extraordinare de atac, pornind de
Efect intarziat - se cere recurs in interesul legii  Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a cerut ieri procurorului general, Laura Kovesi, sa analizeze posibilitatea promovarii unei cai extraordinare de atac, pornind de la cazul Bordei. Recursul in interesul legii ar avea efecte doar pentru viitor.
Mult discutata hotarare judecatoreasca prin care i s-a permis omului de afaceri Costica Constanda sa transforme Parcul Bordei intr-un cartier rezidential ar putea deveni "obiect de studiu" pentru autoritatile judiciare. Bogdan Olteanu a trimis ieri o scrisoare catre Laura Kovesi prin care ii propune sa ia in considerare declansarea din oficiu a unui recurs in interesul legii avand ca baza situatia Parcului Bordei.  PARERE. "Presedintele Camerei Deputatilor considera ca Inalta Curte de Casatie si Justitie ar trebui sa asigure interpretarea si aplicarea unitara a legii in care instantele judecatoresti sa nu se substituie vointei administratiei locale", se arata intr-un comunicat remis de Cabinetul lui Olteanu. Liberalul sustine, de asemenea, ca prin scrisoarea adresata procurorului general "ia atitudine fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti si considera ca problema protejarii spatiilor verzi tine de reprezentantii comunitatii, si nu de competenta instantelor judecatoresti".  DOAR PENTRU VIITOR. Consilierul Laurei Kovesi, Dana Titian, ne-a confirmat ieri ca scrisoarea a fost primita, inregistrata si repartizata pentru analiza Sectiei Judiciar din cadrul Parchetului Instantei Supreme. De asemenea, purtatorul de cuvant al institutiei, Robert Cazanciuc, ne-a declarat ca "procurorii trebuie sa vada in primul rand daca exista doua hotarari irevocabile avand acelasi obiect si in care instantele romane au pronuntat solutii diferite; conditie esentiala pentru promovarea unui recurs in interesul legii". Trebuie spus si ca, potrivit legii, aceasta cale extraordinara de atac nu ar mai putea schimba solutia irevocabila data in cazul Bordei. Posibila decizie a instantei supreme intr-un recurs in interesul legii ar putea doar preveni distrugerea similara a altor parcuri si ar unifica practica judiciara pe viitor.    Basescu a sesizat si el CSM Seful statului sustine ca a sesizat si el Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si a cerut o ancheta in legatura cu decizia pronuntata in cazul Parcului Bordei. CSM a spus insa ca s-a autosesizat la data de 6 iulie. Traian Basescu a declarat ieri, la postul public de radio, ca "jocul" in jurul Parcului Bordei "se face pentru a impinge municipalitatea ca, pe presiune publica, sa-i spuna domnului Constanda: «Vino, te rog, si ia terenul de sub Satul Francez, cu toata averea de aici, si da-ne spatiul verde din zona Parcului Floreasca»". Care parc Bordei nu ar fi de fapt parc, ci spatiu verde, potrivit sefului statului, care pe vremea cand era primar declara ca atat timp cat va fi in functie "acolo va ramane parc". (O.S.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.