Presedintele Traian Basescu le-a urat mult succes celor trei noi judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) care au depus, vineri, juramantul la Palatul Cotroceni.

Fostul senator Valentin Zoltan Puskas, din partea Senatului, pro
Presedintele Traian Basescu le-a urat mult succes celor trei noi judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) care au depus, vineri, juramantul la Palatul Cotroceni.

Fostul senator Valentin Zoltan Puskas, din partea Senatului, profesorul universitar Tudorel Toader, din partea Camerei Deputatilor, si fostul deputat Augustin Zegrean, din partea Presedintiei, au depus vineri juramantul ca judecatori ai CCR, pentru un mandat de noua ani, informeaza Rompres.

"Va doresc mult succes si sa va dea Dumnezeu intelepciune, avand in vedere ca in ultimul an s-a dovedit ca aceasta institutie, Curtea Constitutionala, este chemata sa joace un rol extrem de important in mentinerea echilibrelor intre puterile statului si trebuie sa spunem ca mandatul dumneavoastra va fi, probabil, unul care sa continue sa substituie, alaturi de ale celorlalti judecatori, lipsa de claritate a unor articole din Constitutie", a declarat seful statului cu prilejul depunerii juramantului de catre cei trei noi judecatori ai CCR.

Totodata, Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca si noul presedinte al CCR isi va exercita mandatul cu multa intelepciune si echilibru. "Un moment important pentru Curtea Constitutionala este desemnarea presedintelui. Sper ca, asa cum a fost si pana acum, mandatul de presedinte al Curtii Constitutionale sa fie exercitat cu multa intelepciune si echilibru. Nu as spune ca neaparat este vorba de speranta, ci de convingere cu privire la solutia corecta pe care Curtea Constitutionala o va adopta azi, vineri, probabil" - a mai spus presedintele.

La ceremonia de depunere a juramantului au mai participat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, deputatul UDMR Kelemen Hunor si presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida.

Data de 13 iulie 2007, stabilita pentru depunerea juramantului de catre noii judecatori - Augustin Zegrean, Tudorel Toader si Valentin Zoltan Puskas - se raporteaza la data de 13 iulie 1998, cand au depus juramantul, intrand in exercitiul mandatului de noua ani, cei trei judecatori desemnati atunci: Lucian Mihai, numit de presedintele Romaniei, Constantin Doldur, numit de Camera Deputatilor (care au demisionat in 2001 si, respectiv, 2006) si Kozsokar Gabor, numit de Senat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.