Lipsa frumusetii fizice nu dauneaza increderii in randul  electoratului roman. Desi este fruntas in topul "cel mai urat politician din Romania", presedintele Basescu ar castiga prezidentialele anticipate cu un confortabil scor de 49,2%.
Dep
Lipsa frumusetii fizice nu dauneaza increderii in randul electoratului roman. Desi este fruntas in topul "cel mai urat politician din Romania", presedintele Basescu ar castiga prezidentialele anticipate cu un confortabil scor de 49,2%.
Deputatul PLD Cristian Boureanu, proaspat casatorit (7,2%), si premierul Calin Popescu Tariceanu (5,9%) sunt in topul celor mai frumosi politicieni romani, potrivit sondajului BCS realizat in perioada 22-30 iunie 2007. Pe locul al treilea in topul frumusetii se afla democrata Elena Udrea, care este votata de 5,7 la suta din cei chestionati. Ea este urmata indeaproape de liderul PNG, Gigi Becali (5,3%), si de liderul PSD, Mircea Geoana (4,3%). Presedintele Traian Basescu este considerat de 14 la suta din cei chestionati drept cel mai urat politician roman. Pe locul al doilea este presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor (9,7%) urmat de Ion Iliescu (3,6%). Perdant in topul frumosilor, presedintele Basescu este insa atragator pentru electoratul romanesc. El se afla in topul preferintelor electorale cu 49,2% pe care le-ar acumula daca luna viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale anticipate. Basescu este urmat la mare distanta de liderul PNG, Gigi Becali (14%), si de liderul PSD, Mircea Geoana (13,5%). Pe locul al patrulea in optiunile celor intervievati in cursa pentru Cotroceni se afla Calin Popescu Tariceanu, care este votat de 5,1 la suta din cei chestionati. In cazul organizarii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, Traian Basescu este invingator in orice formula. In varianta Traian Basescu contra Gigi Becali, primul ar castiga 73,1%, fata de 26,9% cat ar aduna contracandidatul sau. Formula Basescu-Tariceanu in turul doi al prezidentialelor il face pe seful statului victorios cu 81,8%, in timp ce premierul ar obtine 18,2%. O diferenta semnificativa de procente este inregistrata in formula Basescu-Vadim Tudor. Primul ar fi votat de 88,5% din optiuni, iar contracandidatul sau ar primi numai 11,5%. Tariceanu nu ar castiga cursa pentru Cotroceni nici in cazul in care i-ar avea contracandidati pe Mircea Geoana sau Gigi Becali. Meciul electoral Tariceanu-Becali s-ar incheia cu 38,1% pentru primul si 61,9% pentru al doilea. Tariceanu ar pierde si batalia cu Mircea Geoana, liderul PSD intrunind 57,4%, fata de 42,6% cat ar putea scoate premierul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.