In zilele urmatoare, vremea se va incalzi, iar de luni canicula incepe sa-si faca simtita prezenta in tara noastra. Primele zone atinse de aerul tropical, extrem de calduros, de origine nord-african, vor fi Campia de Vest si Campia Romana. Acolo, mer
In zilele urmatoare, vremea se va incalzi, iar de luni canicula incepe sa-si faca simtita prezenta in tara noastra. Primele zone atinse de aerul tropical, extrem de calduros, de origine nord-african, vor fi Campia de Vest si Campia Romana. Acolo, mercurul termometrelor va atinge luni 35 de grade, iar de marti este posibil sa depaseasca la amiaza chiar 37...40 de grade Celsius. De asemenea, si noptile vor deveni din ce in ce mai calduroase in majoritatea regiunilor tarii. In nord se vor intregistra maxime de 37 de grade, cu 7-8 grade mai mult decat in mod normal pentru aceasta zona. Acest nou val de canicula este prognozat pentru intervalul 17-20 iulie, dar este posibil sa se prelungeasca cu 1-3 zile.

Totodata, este posibil sa ne confruntam cu o noua perioada extrem de calduroasa la inceputul lunii august, sustine Simona Andrei, meteorolog de serviciu de la ANM. Indicele de temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi pragul valoric de 80, ceea ce va insemna disconfort termic in cea mai mare parte a tarii. Vestea buna este ca pe litoral apa marii este numai buna, si asta deoarece luni ea va atinge 22 de grade.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.