In perioada ianuarie 2005-decembrie 2006, deputatii au cheltuit pentru transport cu ocazia deplasarilor in strainatate in interes de serviciu nu mai putin de 2.136.759 RON, rezulta dintr-un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice.
In perioada ianuarie 2005-decembrie 2006, deputatii au cheltuit pentru transport cu ocazia deplasarilor in strainatate in interes de serviciu nu mai putin de 2.136.759 RON, rezulta dintr-un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice.
De altfel, cheltuielile de transport detin cea mai mare pondere in suma totala a deplasarilor, fiind aproape de doua ori mai mari decat cheltuielile de cazare si de aproape patru ori mai mari decat diurna acordata. si aceasta in conditiile in care biletele si companiile de zbor ar trebui alese, potrivit Hotararii nr. 1 din 2003 a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, dupa criteriul economicitatii si scurtarea duratei transportului, in sensul alegerii celei mai scurte rute. Problema costurilor ridicate pentru transportul aerian al parlamentarilor nu este una noua. Anul trecut a izbucnit la Camera Deputatilor un adevarat scandal, din cauza firmei de turism care asigura serviciile de transport extern pentru parlamentari. De ani de zile, din timpul mandatului PSD, aceste servicii fusesera castigate de firma Danco Pro Comunication, care insa a fost acuzata chiar de catre deputati ca practica tarife exagerat de mari si, mai mult chiar, ca alege rutele si companiile aeriene cele mai scumpe, avand in vedere ca banii erau achitati de bugetul public si nimeni nu cerea socoteala pentru aceste cheltuieli. Mai multe grupuri parlamentare - PSD, PRM si UDMR - au cerut inca din 2004 Biroului Permanent sa rezilieze contractul cu aceasta firma, deoarece mai multi parlamentari plecati in delegatii constatasera ca preturile pretinse de Danco erau aproape duble fata de cele de la fata locului. Camera a incercat la inceputul acestui an sa organizeze o licitatie pentru serviciile de turism parlamentar, insa, din cauza presiunilor unor firme concurente cu relatii politice, licitatia a esuat si Biroul Permanent a decis ca biletele de avion si rezervarile la hoteluri sa fie facute pentru fiecare caz in parte, chiar de catre functionarii Parlamentului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin