Noua firme internationale si-au aratat disponibilitatea de a participa la modernizarea aeroportului Transilvania. Potrivit Mediafax, in luna iunie a.c., conducerea institutiei a primit oferte de la mai multe firme interesate sa participe cu finantare
Noua firme internationale si-au aratat disponibilitatea de a participa la modernizarea aeroportului Transilvania. Potrivit Mediafax, in luna iunie a.c., conducerea institutiei a primit oferte de la mai multe firme interesate sa participe cu finantare, consultanta si echipamente aeroportuare la proiectul de modernizare a unitatii.
Trei dintre cele mai fezabile oferte sunt de provenienta britanica si elvetiana. Toate documentele au fost remise Consiliului Judetean Mures, urmand ca institutia, in calitate de proprietar, sa le analizeze, se arata intr-un comunicat al aeroportului. Aeroportul a prezentat in urma cu mai multi ani proiectul de dezvoltare a unitatii, intitulat Eurodirect 25, ce viza perioada 1994 - 2014. Directorul aeroportului, Stefan Petru Runcan, sustine ca, daca la acea perioada proiectul a fost considerat prea avangardist de unii reprezentanti ai autoritatilor locale, acesta a redevenit de actualitate.
Conceput si realizat de conducerea aeroportului impreuna cu institutul de proiectare IPTANA din cadrul Ministerului Transporturilor, proiectul prezenta posibilitatea dezvoltarii infrastructurii de aeroport impreuna cu dezvoltarea economica a zonei deservite ca o consecinta de marime si de capacitate.
Printre solutiile de modernizare incluse in proiect se regasesc extinderea pistei de aterizare si decolare, a cailor de rulare a platformei de parcare aeronave, modernizarea balizajului si a echipamentelor de protectie a navigatiei aeriene. De asemenea, este foarte importanta construirea unei platforme multinodale pentru transferul marfurilor si pasagerilor intre avion, tren si auto, o zona cargo pentru eficientizarea dezvoltarii economice regionale si a zonei libere. Totodata, se are in vedere si dezvoltarea unei zone turistice din regiunea deservita de aeroport, inclusiv un parc de distractii, precum si o zona economica pentru valorificarea resurselor naturale bogate si diverse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.