Ministrul Transporturilor (MT), Ludovic Orban, a anuntat ieri, la Buzau, masuri drastice in cazul responsabililor din minister care se fac vinovati de intarzierea unor documente in baza carora se fac plati de lucrari la drumuri.
Orban a inspec
Ministrul Transporturilor (MT), Ludovic Orban, a anuntat ieri, la Buzau, masuri drastice in cazul responsabililor din minister care se fac vinovati de intarzierea unor documente in baza carora se fac plati de lucrari la drumuri.
Orban a inspectat calitatea lucrarilor la drumul national 10 Buzau - Brasov, tronson afectat in 2005 de numeroase alunecari de teren. El s-a intalnit cu reprezentantul firmei UMB Spedition, Dorinel Umbrarescu, care i s-a plans ca nu au fost achitate sumele in contul lucrarilor efectuate la drumuri, in judetul Buzau si la Intorsura Buzaului, in suma de 220 de miliarde lei vechi.
Situatia a fost determinata, se pare, de intarzierea documentelor pentru plata lucrarii la directiile din minister care ar fi trebuit sa le avizeze.
Orban a anuntat ca ii va destitui pe functionarii care au determinat aceste intarzieri, mai ales ca nu este prima oara cand i se semnaleaza o astfel de problema. "In general, circuitul de avizare functiona extrem de prost, atat in cadrul ministerului, cat si in cadrul compartimentelor din subordine. Am gasit proiecte de acte normative initiate de companiile din subordine la care avizarea a durat cel mai mult sase luni de zile (...)
Voi verifica cine sunt responsabilii pentru intarzierea acestei facturi, dar si a altor plati, si voi lua masuri", a declarat Orban.
Ministrul Transporturilor a continuat vizita in localitatea buzoiana Colti, unde se afla rezerve de chihlimbar si un muzeu dedicat pietrei pretioase. Primarii din zona i s-au plans ministrului ca numarul turistilor a scazut dramatic dupa ce drumurile au fost surpate din cauza alunecarilor de teren. Orban a propus autoritatilor preluarea celor trei drumuri comunale si includerea lor intr-un proiect de refacere a infrastructurii rutiere din Romania care deserveste zonele turistice. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.