Actiunile listate la bursele asiatice au inregistrat, ieri, cresteri importante, iar indicele Nikkei, al Bursei din Tokyo, a urcat cu 0,7%, la valoarea maxima din ultimii sapte ani, informeaza Mediafax. Indicii principali ai burselor din Coreea de Su
Actiunile listate la bursele asiatice au inregistrat, ieri, cresteri importante, iar indicele Nikkei, al Bursei din Tokyo, a urcat cu 0,7%, la valoarea maxima din ultimii sapte ani, informeaza Mediafax. Indicii principali ai burselor din Coreea de Sud, Australia si Hong Kong au atins noi recorduri, inregistrand avansuri de circa 1%, in conditiile in care datele pozitive privind rata somajului in SUA au redus ingrijorarea investitorilor referitoare la evolutia celei mai mari economii din lume. "Datele solide privind economia SUA reduc ingrijorarea referitoare la o posibila incetinire a cresterii economice mondiale, in aceasta vara, ceea ce inseamna o vanzare a dolarilor si a yenilor, odata cu achizitia de active mai riscante", a declarat Kosuke Hanao, director pentru vanzari de valuta la banca HSBC, citeaza sursa. Analistii anticipeaza ca tendinta de crestere se va manifesta, probabil, si in pietele din Europa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.