TotalSoft a consemnat in primele sase luni o cifra de afaceri de sapte milioane euro, in urcare cu 55% fata de intervalul corespunzator din 2006, iar previziunile pentru intregul an sunt de 13-14 milioane euro, a anuntat ieri compania.
In peri
TotalSoft a consemnat in primele sase luni o cifra de afaceri de sapte milioane euro, in urcare cu 55% fata de intervalul corespunzator din 2006, iar previziunile pentru intregul an sunt de 13-14 milioane euro, a anuntat ieri compania.
In perioada analizata, compania a obtinut un profit inainte de deducerea dobanzilor, a impozitelor, a deprecierii si a amortizarii (EBITDA) de circa 1,5 milioane de euro, in crestere cu 79% a profitului calculat, comparativ cu perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat.
Veniturile din activitati legate de sistemul de project management Primavera au depasit in primele sase luni un milion de euro, nivel egal cu cel din intregul an 2006. Cresterea afacerilor a fost sustinuta atat de proiectele noi, cat si de finalizarea unor proiecte importante incepute in 2006, printre care se numara cele implementate la Cosmote, Rodipet, Sedesa, Agroalim, Garrone, Contrascom Benta, Sunrise si Bravo Grup.
TotalSoft a continuat sa-si consolideze pozitia pe piata locala a solutiilor ERP, pentru care produce solutia Charisma Enterprise, dar si pe piata externa, unde a castigat proiecte precum BMW Rusia sau Balkan Star Bulgaria.
Compania a participat la constituirea consortiului Administratia online, alaturi de Intrarom si Softwin, pentru accesarea proiectelor destinate administratiei publice locale, oferind acestora solutii informatice integrate.
In a doua parte a anului, TotalSoft intentioneaza sa investeasca in achizitia de companii cu competente complementare, pentru a creste actuala oferta de produse si servicii, precum si sa isi consolideze exportul solutiei Charisma in tarile din regiune, un obiectiv fiind pozitia de lider regional in dezvoltarea si furnizarea solutiilor informatice de business. Pentru atingerea tintei, firma va continua strategia de dezvoltare a unei retele de parteneri locali in aceste tari.
Anul trecut, producatorul roman de software a avut vanzari de 6,3 milioane de dolari, in vreme ce profitul inainte de deducerea cheltuielilor cu dobanzile, impozitele, deprecierile si amortizarile (EBITDA) a avansat de la 140.000 dolari la 1,2 milioane de dolari.
Compania, fondata in 1994 de Liviu Dragan, a fost preluata la sfarsitul lunii aprilie de fondurile de investitii Black Sea Fund LP si Global Bulgaria & Romania Growth Fund CV, administrate de compania elena Global Finance.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.