Castelul Rhedey din judetul Mures, monument istoric din secolul al XVIII-lea, va fi reabilitat cu fonduri de la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), pe 23 iulie urmand sa se organizeze o licitatie pentru atribuirea contractului de consolidare. Ofic
Castelul Rhedey din judetul Mures, monument istoric din secolul al XVIII-lea, va fi reabilitat cu fonduri de la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), pe 23 iulie urmand sa se organizeze o licitatie pentru atribuirea contractului de consolidare. Oficiul National al Monumentelor Istorice (ONMI), institutie din subordinea MCC, a anuntat recent concursul de atribuire a lucrarilor de reabilitare a acestui obiectiv. ONMI este autoritatea contractanta a lucrarilor. Procedura aplicata pentru atribuirea contractelor este licitatia deschisa, pentru servicii de proiectare, consolidare si amenajare a monumentului.
Data limita pentru depunerea ofertelor este 23 iulie, iar garantia pentru participare - 9.000 lei. Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul ONMI, in aceeasi zi, pe 23 iulie.
Finantarea lucrarilor se va face din fondurile MCC. Va fi selectata oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. La licitatie pot participa numai firmele atestate de catre MCC, pentru servicii de proiectare in domeniul monumentelor istorice. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei se poate obtine de la ONMI, pentru 61,5 lei.
Castelul Rhedey, amplasat in Sangeorgiu de Padure, judetul Mures, este inscris pe lista monumentelor istorice din Romania.
Castelul a fost construit in secolul al XIII-lea de contii Rhedey, pe locul unui castel mai vechi, si a fost renovat in 1759 si in 1809, cand a dobandit infatisarea actuala, neobaroca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.