Comisia pentru elaborarea Codului Electoral reia astazi dezbaterea proiectului legii votului uninominal. Saptamana trecuta, membrii acestui for nu au reusit sa se inteleaga decat asupra faptului ca alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului se va fa
Comisia pentru elaborarea Codului Electoral reia astazi dezbaterea proiectului legii votului uninominal. Saptamana trecuta, membrii acestui for nu au reusit sa se inteleaga decat asupra faptului ca alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului se va face prin vot in circumscriptii uninominale. Decizia a fost luata dupa mai bine de trei ore de dispute care au relevat faptul ca va fi foarte greu, daca nu imposibil, ca membrii comisiei sa ajunga la un acord referitor la sistemul de vot uninominal. Neintelegerile nu sunt numai intre partide, ci si in cadrul aceluiasi partid. Cu exceptia lui Victor Ponta, pesedistii din comisie merg pe o cu totul alta formula decat cea propusa de Asociatia ProDemocratia (APD). Sustinatorii proiectului APD sunt de parere ca este posibil ca discutiile sa se blocheze definitiv.
Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pentru acest proiect, iar presedintele Traian Basescu a afirmat ca va declansa referendum in cazul in care legislativul nu va adopta legea pana la inceputul sesiunii de toamna.


LUNI

8.30 ajofm
Colegiul Tehnic "Petru Maior"
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza o selectie pentru locuri de munca in Spania. Sunt convocate numai persoanele care au primit instiintari.

10.00 psd birou permanent national
sedinta este dedicata pregatirii Comitetului Executiv National, unde se asteapta prezentarea listei pentru PE.

11.00 master planul pentru turism
Hotel Intercontinental, Bucuresti
Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism, Profesii Liberale organizeaza o conferinta unde va fi lansat "Master Planul pentru dezvoltarea turismului romanesc".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.