Primarul Marian Vanghelie a gasit o metoda prin care va scoate din consiliile locale si din Consiliul  General toti alesii care si-au schimbat partidul. „Gaselnita Vanghelie“ se bazeaza pe o hotarare a unei instante de judecata, car
Primarul Marian Vanghelie a gasit o metoda prin care va scoate din consiliile locale si din Consiliul General toti alesii care si-au schimbat partidul. „Gaselnita Vanghelie“ se bazeaza pe o hotarare a unei instante de judecata, care stipuleaza ca alesul care trece de la un partid la altul isi pierde drepturile electorale. Traseistii politici isi vor putea salva posturile doar daca se intorc la partidul care i-a pus pe liste, insa este greu de crezut ca cineva ii va mai primi inapoi. Cu exceptia PD-ului, formatiune campioana la racolari, toate celelalte partide s-au aratat incantate de descoperirea lui Vanghelie.

Astazi, Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, va declara razboi tuturor traseistilor politici din administratia publica. Inarmat cu o hotarare judecatoreasca ce a creat deja un precedent, primarul sectorului 5 va scoate din toate consiliile locale si din consiliul general toti dezertorii plecati de la PSD. „Modelul Vanghelie“ se va putea aplica in cazul fiecarui partid politic, in acest fel consiliile respective urmand sa fie se rios decimate. In opinia lui Marian Vanghelie, „tradatorii care au prins un scaun cald in primarii mergand pe mana PSD-ului nu mai au ce cauta acolo, pentru ca ei sustin acum interesele adversarilor nostri politici“.

Gaselnita primarului Vanghelie are la baza o decizie a unei instante din Moldova, data tot in cazul unor consilieri dezertori de la PSD. Hotararea instantei respective anuleaza pe motiv de neconstitutionalitate doua paragrafe din Legea privind statutul alesilor locali. Concret, alesii locali care au plecat ulterior din partidul pe listele caruia au candidat au acum doua alternative: ori se intorc la formatiunea politica pe care au tradat-o ori pleaca din consiliul local sau general. In cazul PSD-ului, tradatorii nu vor mai fi primiti inapoi, asa ca vor fi nevoiti sa paraseasca primariile.

Primariile de sector, prima tinta a lui Vanghelie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.