Membrii Partidului Initiativa Nationala care doresc sa candideze pe listele pentru Parlamentul European vor trebui sa intruneasca „10+1“ criterii si sa treaca printr-un concurs care se va desfasura pana la sfarsitul lunii iulie. Presedin
Membrii Partidului Initiativa Nationala care doresc sa candideze pe listele pentru Parlamentul European vor trebui sa intruneasca „10+1“ criterii si sa treaca printr-un concurs care se va desfasura pana la sfarsitul lunii iulie. Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a prezentat ieri aceste criterii in cadrul unei conferinte de presa, dupa ce a intrat in sala precedat de mascota partidului: o tanara imbracata intr-un costum plusat de urs, cu un fular rosu la gat si afisand un banner pe care scria „Lista 30+, Jos gerontocratia!“. Gusa a precizat ca lista „30+“ a criteriilor pentru alegerile europene incepe cu precizarea ca toti candidatii PIN trebuie sa aiba varste intre 30 si 40 de ani, astfel incat sa nu poata avea „legaturi consistente“ cu regimul comunist. Un alt criteriu arata ca toti candidatii trebuie sa aiba studii superioare, de preferat studii aprofundate. Totodata, ei trebuie sa cunoasca cel putin o limba straina, sa aiba experienta profesionala relevanta, sa cunoasca institutiile UE si problemele pe care Romania le va infrunta i n procesul de integrare, sa nu aiba idei sau proiecte extremiste sau xenofobe, sa nu detina averi ce nu pot fi justificate, sa nu fi apartinut structurilor de conducere ale PCR sau ale Securitatii si sa nu planeze asupra lor suspiciuni de colaborare cu Securitatea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.