Dupa o prima jumatate a anului excelenta, in care a castigat Cupa Cupelor cu Oltchim si a calificat nationala la un nou Campionat Mondial, Gheorghe Tadici isi propune si mai multe, tintind o semifinala de Liga Campionilor, cu echipa de club, si o fin
Dupa o prima jumatate a anului excelenta, in care a castigat Cupa Cupelor cu Oltchim si a calificat nationala la un nou Campionat Mondial, Gheorghe Tadici isi propune si mai multe, tintind o semifinala de Liga Campionilor, cu echipa de club, si o finala de Campionat Mondial, cu prima reprezentativa. Totul depinde de starea fizica a jucatoarelor, pentru ca acesta este riscul cand echipa este formata pe scheletul unei formatii de club, in speta Oltchimul. Se poate acumula oboseala. Daca handbalistele mele vor fi in cea mai buna forma fizica, ne vom bate de la egal la egal cu orice echipa si sper sa ne calificam cel putin in finala. Daca vom avea si noroc, putem chiar sa castigam. Dar conteaza si sansa.... Avem o echipa mai omogena decat in 2005 si cu mai multa experienta, spune Tadici pentru UMBRA. Acesta are ganduri mari si cu echipa sa de club, calificata in Liga Campionilor: Sper ca Oltchimul sa fie prima echipa romaneasca din istorie care trece de grupele Ligii. Daca vom trece, de ce sa nu mergem mai departe, din optimi in sferturi, din sferturi in semifinale, si, de ce nu, in finala? Conteaza si norocul, pentru ca in handbal totul se poate schimba in 30 de secunde, dar cred ca putem atinge o astfel de performanta.
Liga, Campionatul Mondial, Olimpiada si apoi retragerea
Intrebat ce ar putea urma in cazul in care reuseste sa castige Campionatul Mondial si Liga Campionilor, Tadici raspunde clar: Olimpiada. Apoi ma retrag. Nu ma tenteaza o experienta la masculin, nu e bine sa combini lucrurile. Avem si acolo valori, insa cu organizarea exista probleme. Nu mai sunt la varsta la care sa incerc astfel de experiente. Tehnicianul nationalei feminine e de parere ca Lucian Rasnita trebuia pastrat in fruntea lotului masculin, in ciuda faptului ca a pierdut play-off-ul cu Suedia: Inainte eram departe pana si de calificarea la baraj, iar Rasnita a realizat lucruri bune, insa asa suntem noi, romanii, stricam un lucru abia cand incepe sa prinda contur. S-a inventat legea aceasta ca antrenorul echipei nationale nu are voie sa antreneze si la club, ceea ce mi se pare o bazaconie. Numai asa poti fi mereu in priza. Si se mai pune si altfel problema: cine nu antreneaza la o echipa de club este foarte probabil sa nu aiba nici valoare. Nu cred ca Aihan Omer va renunta la echipa sa de club pentru salariul pe care il va primi de la Federatie.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.