Dificultatea in a identifica mirosuri obisnuite precum cel al lamaii, al bananelor sau al scortisoarei poate fi un semn al bolii Alzheimer, potrivit unui studiu medical. Concluziile cercetatorilor americani ar putea fi foarte importante pentru depist
Dificultatea in a identifica mirosuri obisnuite precum cel al lamaii, al bananelor sau al scortisoarei poate fi un semn al bolii Alzheimer, potrivit unui studiu medical. Concluziile cercetatorilor americani ar putea fi foarte importante pentru depistarea in faze incipiente a bolii si in tratarea acesteia mult mai eficienta. Astfel, potrivit studiului, maladia Alzheimer produce leziuni microscopice in regiuni ale creierului responsabile pentru simtul mirosului. In cadrul studiului au fost monitorizati, timp de 5 ani, 600 de subiecti, cu varste cuprinse intre 54 si 100 de ani. Cei care au facut mai mult de patru greseli in identificarea celor 12 mirosuri erau cu 50% mai predispusi sa dezvolte maladia Alzheimer.
Medicii ii indeamna pe varstnici sa se prezinte cat mai curand la medic in momentul in care constata o pierdere a simtului olfactiv.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.