Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, va efectua o vizita de lucru la Bucuresti in lunile urmatoare, pentru a discuta cu autoritatile romane despre organizarea Summit-ului Aliantei Nord-Atlantice din 2008. O intalnire prealabila a avut l
Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, va efectua o vizita de lucru la Bucuresti in lunile urmatoare, pentru a discuta cu autoritatile romane despre organizarea Summit-ului Aliantei Nord-Atlantice din 2008. O intalnire prealabila a avut loc vineri, la Dubrovnik (Croatia), intre premierul Calin Popescu-Tariceanu si secretarul general al NATO care au discutat, intr-o intalnire bilaterala, despre stadiul pregatirilor in vederea organizarii Summit-ului NATO de la Bucuresti. Secretarul general al NATO s-a aratat multumit de raportul facut de echipa Secretariatului general al Aliantei, care a vizitat Bucurestiul la inceputul lunii iunie si a stabilit ca centrul de conferinte, centrul de presa, obiectivele de securitate precum si spatiile de cazare puse la dispozitie corespund standardelor NATO. In cadrul Summit-ului de la Bucuresti se doreste implementarea deciziilor de la Riga precum abordarea cuprinzatoare a problemei energiei, relatiile NATO cu Ucraina, cu Rusia si cu Georgia, problematica Marii Negre si Balcanii de Vest.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.