Programul Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007 cuprinde timp de doua saptamani mai multe evenimente organizate de municipalitatea din orasul francez LuIon.
"Datorita bunelor relatii dintre Sibiu si LuIon, orasul francez a fost invitat sa p
Programul Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007 cuprinde timp de doua saptamani mai multe evenimente organizate de municipalitatea din orasul francez LuIon.
"Datorita bunelor relatii dintre Sibiu si LuIon, orasul francez a fost invitat sa participe pentru a-si prezenta priceperea artistica si, in acelasi timp, pentru a reprezenta Franta. Prezenta orasului LuIon in Programul Sibiu 2007 a fost posibila prin stransele relatii care s-au dezvoltat intre cele doua municipalitati", se afirma intr-un comunicat de presa al Primariei Sibiu. Primul eveniment a fost organizat ieri si a constat in amenajarea cu ajutorul artei topiare (arta din Roma antica, inrudita cu sculptura pe plante vegetale vii), in Piata Mare, a unei gradini asemanatoare cu celebra gradina Dumaine din LuIon. Astfel, o ursoaica gigant de peste doi metri, cu puiul ei, la care se adauga o barza, toate din iedera, realizate in Franta, au aparut in fata primariei sibiene, unde vor ramane pana pe 15 iulie. Ursii si barza din iedera nu sunt singurele animale mai putin obisnuite din centrul istoric al Sibiului. O meduza de peste patru metri inaltime face furori de cateva saptamani la Sibiu, pentru ca vorbeste cu trecatorii pe care ii saluta in limba engleza, aceasta fiind prima constructie artificiala din Romania capabila sa reactioneze emotiv prin salut si culori.
"Piata Mare se transforma intr-o gradina. Spatiile verzi din Luion vor realiza mai multe portiuni vegetale dintr-o gradina, pentru a reda astfel atmosfera cu totul aparte din celebra gradina Dumaine din LuIon, gradina care se numara printre cele mai frumoase din Franta", se mai arata in comunicatul Primariei Sibiu.
Programul cuprinde in total sase evenimente artistice desfasurate timp de doua saptamani si consta in prezentarea a doua expozitii fotografice, un workshop, un concert de cantece in limba franceza, o demonstratie de scrima artistica si un concurs culinar franco-roman. Proiectul cuprinde si o manifestare speciala prilejuita de Ziua Nationala a Frantei in data de 14 iulie, cand in Piata Mare va avea loc un concert ce va fi transmis si in LuIon. Tot cu ocazia Zilei Frantei, cele doua orase vor instala, in parteneriat, lampioane albastru-alb-rosii, precum si alte decoratiuni republicane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.