18 salariati din redactia condusa de Dan Turturica au fost concediati.

Disponibilizatii, printre care 11 jurnalisti din Bucuresti si din teritoriu, promit sa conteste in instanta decizia patronatului, imediat dupa consultarea avoc
18 salariati din redactia condusa de Dan Turturica au fost concediati.

Disponibilizatii, printre care 11 jurnalisti din Bucuresti si din teritoriu, promit sa conteste in instanta decizia patronatului, imediat dupa consultarea avocatilor si liderilor sindicatului Cartel Alfa. Contactat de Cotidianul, Dan Turturica, redactorul-sef al publicatiei, a refuzat sa comenteze demersul salariatilor. Acestia au fost concediati vineri pe motiv de restructurare a posturilor.

Cu o luna inainte de concediere, cei 18 angajati, dar si alti colegi de-ai lor au renuntat la contractele incheiate pe vremea vechiului patronat, care stipulau ca, in cazul in care erau concediati, primeau 24 de salarii compensatorii cu un preaviz de sase luni. Surse din cadrul redactiei spun ca patronatul le-a promis dublarea salariilor celor care renunta la respectiva clauza. Astfel, un redactor care era platit cu un salariu de 10-12 milioane de lei vechi primeste dupa crestere intre 25 si 35 de milioane de lei vechi, iar un sef de departament care lua intre 12 si 15 milioane are o remuneratie cuprinsa intre 35 si 60 de milioane de lei vechi. Cei care au renuntat la clauza si li s-au dublat salariile au fost concediati o luna mai tirziu, spun aceleasi surse.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.