Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, ca liderii social-democrati sustin o varianta de vot uninominal mixt, apropiata de cel german, plecand de la varianta propusa de Asociatia ProDemocratia, informeaza Mediafax.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, ca liderii social-democrati sustin o varianta de vot uninominal mixt, apropiata de cel german, plecand de la varianta propusa de Asociatia ProDemocratia, informeaza Mediafax.

Diaconescu a reafirmat ca social-democratii sustin introducerea votului uninominal, pozitia adoptata de unii dintre reprezentantii PSD in cadrul Comisiei de cod electoral fiind legata de aspecte tehnice ale unui astfel de tip de scrutin.

Purtatorul de cuvant al PSD a spus ca social-democratii sustin, ca varianta de vot uninominal, una apropiata de modelul mixt german, luand ca punct de plecare in cadrul negocierilor din Comisia de cod electoral propunerea Asociatiei ProDemocratia, asupra careia sa se faca diferite amendamente.

Deputatul Anghel Stanciu, reprezentant al social-democratilor in Comisia de cod electoral, si vicepresedintele Camerei Deputatilor Eugen Nicolicea, care a participat, ca reprezentant al PSD, la ultima sedinta a acestei Comisii, au fost invitati, luni, de conducerea partidului, la sedinta Biroului Permanent National. La sedinta BPN a participat si vicepresedintele PSD Victor Ponta, de asemenea membru al Comisiei de cod electoral.

La sedinta Comisiei de cod electoral de saptamana trecuta, Stanciu si Nicolicea s-au pronuntat pentru o varianta de scrutin majoritar a votului uninominal, in conditiile in care PSD, PNL si PD agreasera, in cadrul negocierilor politice, varianta de scrutin mixt propusa de ProDemocratia.

La finalul BPN al PSD, Nicolicea si Stanciu au declarat ca liderii social-democrati nu le-au reprosat pozitiile luate in timpul discutiilor din Comisia de cod electoral.

Nicolicea a reiterat punctul de vedere potrivit caruia varianta de scrutin majoritar uninominal, asemanator alegerii primarilor, ar fi cea mai buna pentru alegerile parlamentare, insa a mentionat ca social-democratii sunt dispusi la compromisuri, plecand de la varianta de scrutin mixt propusa de ProDemocratia.

De asemenea, si Stanciu a afirmat ca reprezentantii PSD in Comisia de cod electoral vor sustine, cu unele modificari, varianta ProDemocratia, daca reprezentantii PD si PNL nu vor agrea propunerea de scrutin majoritar a PSD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin