>> Satul sa fie constant atacat in problema distrugerii Parcului Bordei, primarul Capitalei, Adriean Videanu, a aruncat ieri vina pe fostele administratii, inclusiv pe cea a lui Traian Basescu.

"In cei doi ani si jumatate de mandat, nu am
>> Satul sa fie constant atacat in problema distrugerii Parcului Bordei, primarul Capitalei, Adriean Videanu, a aruncat ieri vina pe fostele administratii, inclusiv pe cea a lui Traian Basescu.

"In cei doi ani si jumatate de mandat, nu am semnat si nu am sustinut nici un proiect de hotarare care sa duca la distrugerea Parcului Bordei. Toate masurile administrative pe aceasta tema au fost luate inainte de venirea mea la conducerea Primariei Capitalei. In plan personal, consider ca hotararea judecatoreasca - ramasa definitiva si irevocabila - reprezinta un atentat la autonomia locala, insa in calitatea mea de primar general trebuie sa asigur premisele pentru ca aceasta hotarare sa fie pusa in practica", a declarat Videanu, facand referire la sedinta CGMB, programata pentru data de 12 iulie. In ceea ce priveste refuzul unor consilieri de a aproba PUZ-ul pentru Parcul Bordei, Videanu a precizat ca fiecare este liber sa voteze cum doreste, suportand insa si rigorile legii.
Edilul Capitalei mai spus ca aprobarea PUZ-ului de catre consilierii generali nu inseamna si aprobarea de a construi pe teritoriul respectiv. "Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este cel care va hotari daca va emite sau nu autorizatia de construire pentru Costica Costanda. Din nefericire, situatia spatiilor verzi din Bucuresti a devenit o tema de lupta politica", a mai spus Videanu.

Miting impotriva distrugerii parcului
Aproximativ 350 de militanti ecologisti au participat ieri la mitingul de protest organizat de Partidul Verde impotriva distrugerii Parcului Bordei. La actiune au fost prezenti si membri ai PSD Bucuresti, in frunte cu presedintele social-democratilor din Capitala, Marian Vanghelie. Secretarul general al Partidului Verde, Silvian Dumitru, a anuntat ca formatiunea sa politica va depune astazi plangeri penale impotriva celor care se fac vinovati de "crima ecologica" a distrugerii Parcului Bordei. Este vorba de schimbarea acestui teren intravilan de 3,3 hectare cu unul extravilan de 1,8 hectare. Dumitru a declarat ca partidul sau va continua actiunile de protest pana cand primarul general va dispune exproprierea de la omul de afaceri Costica Costanda a terenului Parcului Bordei, astfel incat acesta sa "ramana al bucurestenilor". Totodata, reprezentantii Partidului Verde i-au amintit primarului general Adriean Videanu ca in campania electorala din 2005 a promis plantarea unui inel verde in jurul Capitalei, promisiune care s-a dovedit pana in prezent o "minciuna sfruntata".

SOLIDARITATE
>> Lant viu
La miting s-au scandat lozinci si s-au afisat pancarte cu mesaje impotriva lui Videanu. S-au impartit fluturasi prin care se arata ca Parcul Bordei asigura anual aerul pentru 360 de persoane, produce 78 tone oxigen, absoarbe 120 tone de gaz cu efect de sera si 1.380 tone de praf. Participantii la miting au facut si un lant viu in jurul parcului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.