Secretarul general al Partidului Democrat, Vasile Blaga, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca, in urma discutiilor purtate cu liberalii, acestia au ajuns la concluzia ca ei sunt cei care datoreaza peste 200.000 de euro firmei GMP, cea care
Secretarul general al Partidului Democrat, Vasile Blaga, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca, in urma discutiilor purtate cu liberalii, acestia au ajuns la concluzia ca ei sunt cei care datoreaza peste 200.000 de euro firmei GMP, cea care s-a ocupat de imaginea Aliantei DA in campania electorala, informeaza Rompres.

Vasile Blaga a spus ca PD si-a achitat datoriile fata de aceasta firma. El a precizat ca suma in cauza este cuprinsa inclusiv in raportul Curtii de Conturi referitor la banii cheltuiti de Alianta cu ocazia campaniei electorale.

Situatia datoriilor restante din campania electorala a fost discutata inca din data de 22 iunie, cand a avut loc o intalnire intre deputatul democrat Gheorghe Albu si vicepresedintele liberal Mihai Voicu, in calitate de trezorieri ai fostei Aliante DA PNL-PD, ei fiind cei care in 2004 au semnat contractul cu firma GMP. In timpul acesteia, s-a stabilit ca datoriile restante catre firma condusa de Felix Tataru sunt ale Aliantei DA in ansamblu si nu doar ale uneia din cele doua formatiuni politice.

"Ne-am intalnit si ne-am lamurit. Datoriile sunt ale Aliantei, nu ale PNL sau ale PD", afirma, atunci, Albu.

Democratul a mai spus, la acea data, ca urma sa aiba loc o noua intalnire, inclusiv cu reprezentantii firmei lui Felix Tataru, pentru negocierea modalitatilor de plata a sumelor ramase restante.

Cu putin timp inainte de intalnirea celor doi, vicepresedintele PNL Mihai Voicu declara la Craiova ca nu stie de existenta unor datorii neachitate de Alianta DA PNL-PD din timpul campaniei electorale din 2004, insa nici nu poate sa nege acest lucru.

Potrivit vicepresedintelui liberal, inca din 2005 Curtea de Conturi a cercetat tot ce inseamna parte financiara a campaniei Aliantei DA si nu a descoperit niciun fel de neregula.

"Sunt doi ani si jumatate de atunci si este foarte greu sa retii cifre specifice privind executarea fiecarui contract care a stat la baza campaniei electorale de atunci. (...) Daca exista inca sume neachitate vom vedea care este situatia", a spus Voicu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.