Partidul Democrat (PD) nu este impotriva majorarii pensiilor, insa vrea sa stie de unde va lua Guvernul banii necesari.

"PD nu este impotriva majorarii pensiilor. (...) Urmarim cu foarte multa atentie ca pensionarii sa nu fie pacaliti, pen
Partidul Democrat (PD) nu este impotriva majorarii pensiilor, insa vrea sa stie de unde va lua Guvernul banii necesari.

"PD nu este impotriva majorarii pensiilor. (...) Urmarim cu foarte multa atentie ca pensionarii sa nu fie pacaliti, pentru ca inca nu avem o constructie a bugetului pe 2008, nu stim resursele Guvernului", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu.

La randul sau, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a afirmat ca nu doreste ca Romania sa ajunga in situatia Ungariei, tara unde deficitul a crescut cu 10%. Potrivit acestuia, trebuie urmarit modul in care Executivul este capabil sa aloce resursele, precizand ca ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a spus ca nu se poate garanta aplicarea legii din 2009.

Adriean Videanu a spus ca PD nu a solicitat in Parlament, in momentul votarii legii, precizarea resurselor pentru ca nu era momentul. El a precizat ca momentul alocarii resurselor se face odata cu depunerea bugetului, adica in 10 octombrie.

Vasile Blaga a adaugat ca, la momentul discutarii proiectului, in comisia de munca a Camerei Deputatilor, ministrul finantelor si cel al muncii, nu au prezentat resursele.

Adriean Videanu a revenit si a explicat ca si ministrii s-au contrazis, "o data au spus ca nu au resurse", apoi, cand s-a votat legea, au afirmat ca exista posibilitate de finantare.

Problematica maririi punctului de pensie a reprezentat un subiect de disputa intre presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Cu toate ca si presedintele si premierul au declarat ca doresc sa mareasca pensiile, Traian Basescu a cerut Guvernului sa-i prezinte clar cum va fi finantata aceasta crestere pentru a nu se ajunge, ulterior, la blocarea intregului fond de pensii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.