Patru persoane adulte si doi copii minori au fost evacuati, aseara, de echipajele Politiei Comunitare sector 2, dintr-o casa ocupata abuziv, situata pe strada Lizeanu nr. 36, informeaza Rompres.

Actiunea a demarat pe neasteptate pentru chi
Patru persoane adulte si doi copii minori au fost evacuati, aseara, de echipajele Politiei Comunitare sector 2, dintr-o casa ocupata abuziv, situata pe strada Lizeanu nr. 36, informeaza Rompres.

Actiunea a demarat pe neasteptate pentru chiriasii ilegali, dupa ce de mult timp administratia locala a primit, in repetate randuri, sesizari de la vecinii din zona din cauza galagiei si a aspectului insalubru din imobil. Munti de gunoaie si resturi menajere aflate in putrefactie, lipsa apei si a unui grup sanitar au transformat casa intr-un adevarat focar de infectie.

Desi au fost somati de catre SC Apolodor SA - firma care administreaza casa apartinand Primariei Capitalei - sa evacueze in 72 de ore spatiul ocupat abuziv, chiriasii ilegali au refuzat sa gaseasca alt loc de cazare.

"Nu avem unde sa ne ducem", strigau la unison doua femei din grupul evacuatilor. Acestea sustineau ca vor merge la rude in Bucuresti, dar asistentii sociali au constatat ca locurile unde ar fi trebuit sa plece erau la fel de insalubre. In final, reprezentantii Primariei sectorului 2 le-au oferit persoanelor alternativa cazarii unei femei cu doi copii in varsta de trei luni, respectiv cinci ani, la centrul de plasament 'Casa din Tei' din sectorul 2.

Mama si copiii vor fi urmariti de specialistii administratiei locale o perioada, pentru a vedea modul in care sunt ingrijiti minorii, pentru a stabili daca este cazul sa fie decazuta din drepturile parintesti.
Ceilalti trei locatari evacuati - Nicolae Costel, Stefan Cristian si Paun Steluta - au refuzat cu obstinatie sa fie gazduiti provizoriu la Adapostul pentru persoane adulte din zona Pantelimon, cat si ajutorul lunar de 900 lei pentru plata unei chirii intr-o locuinta. Ei au fost obligati, in aceste conditii, sa se intoarca la domiciliul din actele de identitate, in sectorul 3.

Reprezentantul SC Apolodor, Mioara Chirila, a declarat ca astfel de situatii sunt cu sutele in Bucuresti, deoarece este vorba despre imobile aflate in litigiu. "In acest spatiu functiona un atelier de tamplarie. Spatiul a fost notificat de doi-trei ani si a ramas liber. Noi l-am dat pe lista la Primaria Capitalei ca sa il repartizeze", a afirmat Chirila. Primaria Capitalei a confirmat faptul ca sediul este in litigiu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.