Comisia de privatizare a Automobile Craiova a solicitat firmei americane Ford sa completeze unele documente de precalificare, astfel ca inceperea negocierilor pentru vanzarea uzinei din Craiova, programata luni dupa-amiaza, a fost amanata pana miercu
Comisia de privatizare a Automobile Craiova a solicitat firmei americane Ford sa completeze unele documente de precalificare, astfel ca inceperea negocierilor pentru vanzarea uzinei din Craiova, programata luni dupa-amiaza, a fost amanata pana miercuri, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

"Se amana deschiderea ofertelor pana cel mai tarziu miercuri. Pana nu vedem ca sunt calificati, nu putem deschide niciunfel de oferta", au spus sursele citate, care nu au precizat documentele care trebuie completate.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit, joi, 5 iulie, pana la termenul limita, o singura oferta pentru privatizarea Automobile Craiova, din partea producatorului american Ford. Documentele de precalificare au fost deschise, vineri, in fata presei.

Presedintele comisiei de privatizare, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor Sebastian Vladescu, a declarat, vineri, ca, la o prima verificare, documentele de precalificare sunt conforme cu cele solicitate, urmand sa fie verificate de catre experti si avocati.
Comisia urma sa deschida oferta tehnica si cea financiara luni dupa-amiaza, dupa primirea avizului consilierilor legali.

Vladescu a afirmat ca tranzactia va fi incheiata pana la 1 septembrie 2007.

"Peste 90% sunt sigur ca oferta Ford va fi acceptata si vom finaliza contractul de privatizare", a spus Vladescu la finele saptamanii trecute.

Automobile Craiova detine 49% din fabrica Daewoo Craiova, restul titlurilor fiind detinute chiar de catre uzina.

Daewoo Automobile a rascumparat anul trecut actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile, pentru 60 de milioane de dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat in luna august 2006.

Potrivit unor analisti din piata auto, valoarea companiei este de aproximativ 800 milioane euro, avand in vedere investitiile de cateva sute de milioane de dolari efectuate la Daewoo Craiova, astfel ca statul poate primi peste 500 de milioane de euro pentru participatia sa de 72,4%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.