Nastase a invins, deocamdata, DNA, care a cheltuit in draci banul public in anchete fara finalitate. Procurorii DNA trebuie sa reia ancheta practic de la inceput, dupa ce judecatorii CC au admis exceptia de neconstitutionalitate invocata de catre a

Nastase a invins, deocamdata, DNA, care a cheltuit in draci banul public in anchete fara finalitate. Procurorii DNA trebuie sa reia ancheta practic de la inceput, dupa ce judecatorii CC au admis exceptia de neconstitutionalitate invocata de catre avocatii lui Nastase, care au sustinut necesitatea unui aviz de cercetare al Parlamentului, atunci cand inculpatul este un parlamentar. Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala prevede ca urma- rirea penala si judecarea fostilor membri ai Guvernului, pentru infractiunile comise in timpul exercitarii functiei, se efectueaza potrivit dreptului comun, insa avocatii lui Nastase au sustinut ca nu a existat un aviz special pentru cercetarea fostului premier, aviz prevazut de Legea 115/1999. Astfel, numai Camera Deputatilor, Senatul sau presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului. Potrivit rechizitoriului DNA, Nastase a comis mai multe infractiuni de coruptie, in perioada mandatului de premier, adica intre anii 2001-2006, folosindu-se de autoritatea si influenta rezultate din functiile politice si administrative pe care le ocupa in stat. Procurorii DNA au sustinut ca dosarul Zambaccian, instrumentat impotriva lui Nastase, este unul bine consolidat, insa Curtea Constitu- tionala a demonstrat prin decizia sa ca DNA nu si-a facut treaba decat la nivel amatoristic. Dosarul Zambaccian urmeaza sa se reintoarca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar magistratii pot cere inclusiv incetarea procesului penal sau constatarea nulitatii absolute a tuturor actelor efectuate de procurori si retrimiterea dosarului la Parchet, ancheta trebuind reluata de la faza actelor preliminarii.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.