Ministrul Sanatatii Publice (MSP), Eugen Nicolaescu, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca a decis alocarea de fonduri de la MSP pentru urmatoarea perioada de canicula, informeaza Rompres.

Astfel, se vor aloca 11 milioane de lei p
Ministrul Sanatatii Publice (MSP), Eugen Nicolaescu, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca a decis alocarea de fonduri de la MSP pentru urmatoarea perioada de canicula, informeaza Rompres.

Astfel, se vor aloca 11 milioane de lei pentru achizitionarea a 100 de aparate de climatizare speciale pentru blocurile operatorii si sectiile de Anestezie Terapie Intensiva (ATI), care vor fi repartizate in special spitalelor de urgenta. El a mentionat ca a cerut prognoza pentru toate judetele, pentru a face repartitia pentru zonele afectate de canicula.

In plus, Eugen Nicolaescu a anuntat ca se vor repartiza 1,85 milioane lei pentru cumpararea de aparate de aer conditionat normale, care vor fi destinate saloanelor pentru nou nascuti, bolnavi cronici a caror viata este pusa in pericol cand cresc temperaturile.

"Speram sa achizitionam circa 1.500 de bucati si sa le redirectionam catre zonele afectate de canicula, majoritatea fiind pentru spitalele judetene de urgenta", a subliniat ministrul.

Eugen Nicolaescu spera ca, pana la sfarsitul lunii iulie, aparatura sa fie achizitionata si instalata.

MSP a intocmit un program de combatere a efectelor caldurii care a fost trimis la Ministerul de Interne si Ministerul Mediului, pentru corelare. Intre aceste masuri se afla cele pentru unitatile de primiri urgente, care trebuie sa dispuna de gheata pe aceasta perioada, dupa cum au recomandat si expertii francezi si Comisia de Specialitate a MSP, suplimentarea personalului si, cel mai important lucru, modalitati de comunicare cu publicul. Alte masuri vizeaza identificarea de locatii care sa dispuna de aer conditionat in care sa fie adusi cetatenii ce au nevoie de ingrijiri si tratament, dar si dotarea corturilor de prim ajutor cu aparate de aer conditionat mobile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.