Alexandra Nechita, pictorita vasluianca recunoscuta pe plan international, continua sa impresioneze prin talentul sau artistic. Ultimul succes a fost nominalizarea la Premiul Fundatiei "Dan Voiculescu", care acorda anual trei miliarde de lei vechi un
Alexandra Nechita, pictorita vasluianca recunoscuta pe plan international, continua sa impresioneze prin talentul sau artistic. Ultimul succes a fost nominalizarea la Premiul Fundatiei "Dan Voiculescu", care acorda anual trei miliarde de lei vechi unei persoane care "a contribuit la schimbarea in bine a Romaniei". Selectia propunerilor este facuta de Institutul National de Cercetari Economice al Academiei Romane. Prima pe lista a fost vasluianca Alexandra Nechita. Alaturi de ea au mai fost nominalizati Cristian Mungiu, regizor, castigator al Premiului "Palme d'Or", de la Cannes si Florin Mihaltan, de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" Bucuresti. Initiatorii premiului spun ca nu vor influenta procesul de nominalizare. "Premiul este individual. in cazuri cu totul exceptionale, premiul poate fi acordat ex-aequo, dar nu la mai mult de doua persoane cu preocupari si rezultate asemanatoare in domeniu, care vor beneficia de atribuirea si partajarea egala a premiului <n acelasi an", a informat fundatia. Alexandra Nechita s-a nascut in suburbia Brodoc, unde locuiesc si acum bunicii sai. De altfel, ea si-a facut o obisnuinta ca in fiecare vara sa vina la Vaslui si sa-si viziteze bunicii. In municipiul resedinta scoala nr. 8 ii poarta numele, pe holurile institutiei putand fi vazute o serie de lucrari ale celei care a fost numita de criticii de specialitate "Micuta Picasso".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.