Presedintele Partidului Noua Generatie-Crestin Democrat, Gigi Becali, a anuntat ca partidul sau va fuziona cu Partidul Ecologist. Si Petru Lificiu, din partea PER, a confirmat spusele lui Becali, mentionand totusi ca formatiunile se afla intr-o faza
Presedintele Partidului Noua Generatie-Crestin Democrat, Gigi Becali, a anuntat ca partidul sau va fuziona cu Partidul Ecologist. Si Petru Lificiu, din partea PER, a confirmat spusele lui Becali, mentionand totusi ca formatiunile se afla intr-o faza a discutiilor preliminare. Din punct de vedere politic, aceasta miscare ar putea fi considerata parte a unui proces de consolidare a culoarului verde-ecologist din Romania, proces evolutiv „prezis“ chiar de Virgil Magureanu in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate pentru „Gardianul“. Astfel, profesorul Magureanu, care prin luna februarie anunta ca va fi liderul unui megapartid ecologist, in interviul mai sus mentionat a intarit aceasta idee: „Sunt gata sa ofer tot sprijinul unei miscari generale a verzilor in Romania, mai ales ca stiu ca exista si cerinte insistente in acest sens din partea miscarii verzilor europeni“.


Presedintele PNG, Gigi Becali, a anuntat ca partidul sau va fuziona cu Partidul Ecologist. Si Petru Lificiu, din partea PER, a confirmat spusele lui Becali, mentionand totusi ca formatiunile se afla intr-o faza a disc utiilor preliminare. Din punct de vedere politic, aceasta miscare ar putea fi considerata parte a unui proces de consolidare a culoarului verde-ecologist din Romania, proces evolutiv „prezis“ chiar de Virgil Magureanu in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate pentru „Gardianul“. Astfel, profesorul Magureanu, care prin luna februarie anunta ca va fi liderul unui megapartid ecologist, in interviul mai sus mentionat a intarit aceasta idee: „Sunt gata sa ofer tot sprijinul unei miscari generale a verzilor in Romania, mai ales ca stiu ca exista si cerinte insistente in acest sens din partea miscarii verzilor europeni“.

Presedintele PNG-CD, Gigi Becali, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o emisiune televizata ca formatiunea politica pe care o conduce va fuziona cu Partidul Ecologist si isi va schimba numele in PNG-CDE. „Acum am niste planuri pe care le voi executa in viitorul apropiat, inainte de campania electorala. De exemplu, saptamana care vine - o spun in premiera - fac o fuziune cu Partidul Ecologist. Si se va numi PNG-CDE, adica mai adaugam un 'E>>, de la Ecologist“, a explicat Becali. Seful PNG-CD a adaugat ca partidul care va rezulta in urma fuziunii va prelua de la ecologisti si culoarea verde. „Ei au pretentia sa preiau culoarea lor, culoarea verde. O preiau. Mie chiar imi place culoarea verde, dar n-am vrut s-o pun de la inceput pentru ca dupa aia se spunea ca nu stiu ce, nu stiu cum (aluzie la acuzele care s-au adus de-a lungul timpului formatiunii lui Becali, potrivit carora aceasta s-ar fi inspirat din ideologia si sloganurile Miscarii Legionare, a carei culoare reprezentativa era tot verdele - n.r.). Dar acum punem culoarea verde si nu mai zice nimeni nimic“, a mai spus liderul PNG-CD. Intrebat despre acest subiect, Petru Lificiu, fost ministru al mediului si actual presedinte al Partidului Ecologist Roman, a confirmat faptul ca formatiunea pe care o reprezinta este in stadiul unor discutii preliminarii cu PNG, in vederea unei aliante care ar putea conduce si la o fuziune. Lificiu a mai declarat ca PER a invitat la o colaborare toate partidele interesate de acest curent, insa PNG a fost primul care s-a manifestat. Totodata, fostul ministru a mai spus ca reprezentantii PNG au fost de acord cu pastrarea in denumirea viitoarei formatiuni a particulei „Ecologist“. Petru Lificiu a tinut sa mai adauge ca in intervalul 12-18 iulie a.c. va efectua o vizita la Bruxelles si la Paris, unde va discuta cu reprezentanti ai Verzilor Europeni despre ideea si posibilitatea unirii fortelor ecologiste din Romania intr-o singura voce.

Un conducator intru pace


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.