Performanta. Condamnat la aproape 15 ani de inchisoare, puscariasul s-a indragostit de "sportul mintii" si a ajuns un adversar de temut chiar si pentru profesionisti Un detinut a invins, sambata, la sah, un maestru international in cadrul unui minit
Performanta. Condamnat la aproape 15 ani de inchisoare, puscariasul s-a indragostit de "sportul mintii" si a ajuns un adversar de temut chiar si pentru profesionisti Un detinut a invins, sambata, la sah, un maestru international in cadrul unui miniturneu organizat la Penitenciarul de maxima siguranta Galati. Cristian Daianu, candidat maestru la sah, a fost placut surprins de abilitatea de care au dat dovada cei zece puscariasi pe care i-a infruntat simultan. Nu a digerat, insa, infrangerea pe care i-a administrat-o cel mai tare sahist de dupa gratii, luandu-si revansa intr-o partida ulterioara. "Detinutul-maestru", in varsta de peste 30 de ani, nu a dorit sa-si decline identitatea, el fiind condamnat la aproape 15 ani de puscarie. Performanta sa nu a putut fi atinsa de ceilalti participanti la turneu, cel mai aproape de ea situandu-se un puscarias care i-a smuls o remiza maestrului Cristian Daianu. Calitatile de care au dat dovada cei zece detinuti pasionati de sah, majoritatea avand de ispasit pedepse grele, i-au determinat pe reprezentantii Penitenciarului Galati sa se gandeasca serios la organizarea unui campionat destinat puscariasilor inchisi in penitenciarele din regiunea Moldovei. Participantii la turneu au fost recompensati cu diplome si cu premii oferite de o firma din Galati.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.