Primaria Piatra Neamt a fost acceptata ca partener pentru optimizarea iluminatului public.
GreenLight este un program european voluntar, intre organizatiile publice si private.
Costul este recuperabil prin valoarea economiilor de energie re
Primaria Piatra Neamt a fost acceptata ca partener pentru optimizarea iluminatului public.
GreenLight este un program european voluntar, intre organizatiile publice si private.
Costul este recuperabil prin valoarea economiilor de energie realizate.

Primaria Piatra Neamt a fost acceptata ca partener oficial al programului GreenLight pentru optimizarea iluminatului public si a consumurilor de energie. GreenLight este un program european voluntar, in care organizatiile publice si private se obliga sa imbunatateasca iluminatul existent si sa proiecteze noi instalatii, adoptand masuri de eficienta energetica atunci cand costul masurilor este recuperabil prin valoarea economiilor de energie realizate si calitatea iluminatului este mentinuta sau imbunatatita. In plus, costurile transpunerii in practica a proiectului sunt suportate tocmai din aceste economii de energie. "Datorita rezultatelor deosebite obtinute de catre Primaria Piatra Neamt in modernizarea iluminatului, institutia noastra a fost acceptata ca partener oficial al proiectului. In calitatea sa de partener, Primaria municipiului Piatra Neamt s-a angajat sa imbunatateasca cel putin 50% din spatiile proprii existente sau inchiriate prin contracte pe termen lung (5 ani sau mai mult) cu cele mai bune tehnologii de iluminat. Printre masurile care trebuie luate se numara inlocuirea lampilor cu fosfor din generatia anterioara (single phosphor lamps) cu cele de ultima generatie (tri-phosphor lamps), adaugarea senzorilor de prezenta si de lumina si orice alta masura capabila sa reduca energia in iluminat", a declarat Mihaela Stoica, viceprimar al municipiului Piatra Neamt.

Specialistul

Avantajul inscrierii in program

"Avantajul inscrierii in acest program este dat de faptul ca de lucrarile de modernizare a iluminatului se vor ocupa firme dispuse sa isi acopere cheltuielile din economiile care vor fi realizate de catre municipiul Piatra Neamt in urma acestor investitii. De asemenea, accelerarea implementarii unui iluminat eficient in cladirile comerciale si cele publice va juca un rol important in atingerea obiectivului de reducere a cantitatii de dioxid de carbon si in acelasi timp va contribui la reducerea importului de energie", a declarat Mihaela Stoica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.