Investitorii israelieni si spanioli sunt cei mai activi pe piata imobiliara romaneasca, foarte atractiva si profitabila, a declarat Monica Marin, managerul companiei EuroMetropola. Acestia sunt interesati mai ales de terenurile din vecinatatea maril
Investitorii israelieni si spanioli sunt cei mai activi pe piata imobiliara romaneasca, foarte atractiva si profitabila, a declarat Monica Marin, managerul companiei EuroMetropola. Acestia sunt interesati mai ales de terenurile din vecinatatea marilor orase si in special de cele din jurul Capitalei, unde randamentele obtinute sunt maxime. In plus, mai exista un motiv pentru care acesti investitori prefera Romania. „Multi dintre israelienii care vin aici sunt de origine romana. Se poate vorbi si despre o motivatie sentimentala“, este de parere analistul Radu Zilisteanu. In schimb, afluxul de investitori spanioli este explicat si prin prisma prabusirii pietei imobiliare din Spania, anul acesta. Capitalul spaniol si israelian este directionat catre terenurile pretabile pentru constructia de locuinte si parcuri logistice.

Afacerile cu terenuri, apartamente, spatii comerciale si cladiri de birouri din Romånia vor continua sa fie profitabile pentru investitorii romåni si straini si in urmatorii patru-cinci ani. “Israelienii si spaniolii asalteaza piat a imobiliara de ceva vreme, pentru ca aici se obtin inca randamente bune comparativ cu alte tari”, ne-a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu. La mare cautare sunt terenurile din jurul marilor orase, mai ales din vecinatatea Bucurestiului, care au inca preturile accesibile.

Sectorul imobiliar continua sa atraga banii investitorilor straini. “De departe, israelienii si spaniolii sunt cei mai activi pe piata imobiliara romaneasca, foarte atractiva si profitabila”, a precizat Monica Marin, managerul companiei EuroMetropola. Mai exista insa si un alt motiv pentru care acestia prefera Romania. “Multi dintre israelienii care vin aici sunt de origine romana. Se poate vorbi si despre o motivatie sentimentala”, este de parere analistul Radu Zilisteanu.

In schimb, afluxul de investitori spanioli este explicat si prin prisma prabusirii pietei imobiliare din Spania, anul acesta. “Ei au construit masiv in ultimii ani, cu mult peste posibilitatile de absorbtie ale pietei iberice. De aceea au venit aici, unde cererea este mare si au pentru cine dezvolta proiecte imobiliare de toate tipurile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.