FILM/CENZURA. Dupa ce a blocat editarea pentru scoli si licee a unui DVD cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu, guvernul francez "pare sa dea inapoi, de teama ridicolului", comenteaza site-ul Rue89, care scrie despre presiu
FILM/CENZURA. Dupa ce a blocat editarea pentru scoli si licee a unui DVD cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu, guvernul francez "pare sa dea inapoi, de teama ridicolului", comenteaza site-ul Rue89, care scrie despre presiunea asociatiilor antiavort si a ministrilor catolici. Intr-un material intitulat "Darcos, la doua degete de a cenzura «4 luni, 3 saptamani si 2 zile» in scoli", site-ul de stiri prezinta conflictul ce a debutat o data cu decizia ministrului Educatiei Nationale, Xavier Darcos, de a nu permite editarea unor DVD-uri pedagogice cu filmul lui Cristian Mungiu, pe motiv ca pelicula premiata cu Palme da€™Or la Cannes este "prea dura". Rue89 citeaza opinia unuia dintre membrii juriului Premiului Educatiei, decernat anul acesta lui Mungiu. Patrice Roturier, profesor la Universitatea Rennes 2, condamna acest "act de cenzura telecomandata de cei mai inalti responsabili ai statului, in general, si de ministrul Boutin, in particular".  CRITICATA. Soprana Angela Gheorghiu  nu a putut trece neobservata la debutul sau la Scala din Milano, rolul pe care il face in opera "Traviata" de Verdi fiind caracterizat de unii critici drept unul potrivit pentru opere de provincie, si nu pentru vestita scena italiana, relateaza ziarul britanic The Times, citat de Mediafax. Era putin probabil ca prima aparitie a Angelei Gheorghiu intr-un rol la Scala sa nu creeze discutii. De altfel, acesta este teatrul unde sotul sau, Roberto Alagna, a fost huiduit pe scena (pe care nu s-a mai intors apoi), iar Gheorghiu a avut "indrazneala" sa interpreteze rolul Violetta din "La Traviata" - rol pe care La Scala il asociaza cu Maria Callas. Criticii milanezi au ironizat-o pe soprana de origine romana. "Gheorghiu canta asa cum se obisnuia la operele de provincie acum mult timp", a scris Il Giornale, in vreme de Corriere della Sera a apreciat: "Ea se poarta pe scena precum diva ce se crede ca e - isterica".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.