>> 100 mii de vizitatori trec anual pragul acvariului din Constanta.

>> Obiectivul a fost proaspat renovat si ofera o gama larga de specii interesante.

>> Speciile exotice sunt cele mai cautate.

Sezonul estival ofera
>> 100 mii de vizitatori trec anual pragul acvariului din Constanta.

>> Obiectivul a fost proaspat renovat si ofera o gama larga de specii interesante.

>> Speciile exotice sunt cele mai cautate.

Sezonul estival ofera turistilor posibilati de agrement pentru toate gusturile. Pentru cei al caror interes este starnit de enigma de sub luciul apei, acvariul din Constanta detine peste 100 de specii de pesti. Aici se pot admira cateva mii de animale vertebrate de apa dulce si apa sarata. Vietuitoarele subacvatice sunt clasificate in functie de particularitatile biologice sau mediul de viata in care traiesc. Elena serbanescu, doctor cercetator specialist principal, a declarat ca pestii sunt repartizati pe sapte sectii, iar diversitatea si exotismul lor atrage vizitatori din intreaga lume. Astfel se pot admira specii de pe diferite continente, din zone temperate precum Europa, Asia, America de Nord, dar si din zone tropicale si subtropicale ca Asia de Sud-Est, America Centrala si de Sud, Africa sau chiar Australia. In plus, mai pot fi analizate nevertebrate din lacurile de pe coasta Marii Negre precum vulpea de mare, pisica de mare, calutul de mare, dar si din Mediterana sau Oceanul Indian.
Cele mai interesante modele de pesti sunt cele al caror model sau comportament au ceva iesit din comun. Hypostomus este una dintre speciile care au atras cel mai mult atentia celor ce vizioneaza. Acest tip de peste are gura sub forma unei ventuze, iar culoarea lui se confunda cu mediul in care traieste. Pe lista preferintelor se numara si Piranha, o alta categorie de nevertebrate ce a atras atentia in mod deosebit.

CONSECINTE
>> Taxa de intrare, 14 lei

Anual trec pragul peste 100 mii de vizitatori care raman impresionati de fauna acvatica si fascinanta viata din adancuri. Cele mai multe priviri sunt atrase de speciile exotice. Persoanele care intra in acvariul constantean se deconecteaza pentru cateva zeci de minute de viata pamanteasca si patrund intr-un univers cu totul mirific.
Taxa este de 14 lei pentru adulti si 7 lei pentru copiii peste 5 ani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.