Conflictul dintre "Goliatii" Politiei si ministrul David, izbucnit odata cu noile modificari ale Codului Rutier, a intrat intr-o noua faza, odata cu demiterea comisarului Dumitru Jianu, seful Directiei Rutiere. In cazul accidentului de pe Autostrada
Conflictul dintre "Goliatii" Politiei si ministrul David, izbucnit odata cu noile modificari ale Codului Rutier, a intrat intr-o noua faza, odata cu demiterea comisarului Dumitru Jianu, seful Directiei Rutiere. In cazul accidentului de pe Autostrada Soarelui, gurile rele ar spune ca, in aparenta, este vorba despre o "deficienta admistrativa", dar in esenta ar fi vorba despre altceva.
Ministrul Internelor, Cristian David, a dispus sambata eliberarea din functie a sefului Directiei Politiei Rutiere, comisar sef Dumitru Jianu, si a sefului Politiei Autostrazi, comisar sef Axente Mihai, din cauza modului de actiune in cazul accidentului de vineri, de pe Autostrada Soarelui. Aceasta masura are la baza analiza modului de actiune al politistilor in cazul accidentului. Cam asa suna comunicatul Mininisterului Internelor si Reformei Administrative.
Si continua cu analiza efectuata, care ar fi evidentiat faptul ca, desi aveau dispozitii clare, cei doi politisti cu functii de comanda nu ar fi gestionat corespunzator resursele umane si logistice avute la dispozitie, demonstrand o abordare superficiala in ceea ce priveste activitatile de prevenire si monitorizare a traficului rutier si o lipsa de coordonare a efectivelor din subordine. Daca ar fi atat de simplu, ar fi bine, dar nu este asa. Si undeva la mijloc se ridica unele semne de intrebare. A fost acest nefericit incident un pretext pentru ministrul David sa scape de sefii Politiei ramasi de pe vremea cand si PD era in barca Puterii? Urmatorul pe lista este generalul Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane? Printre altele, David ii reprosa lui Jianu ca, desi are elicopter, nu l-a folosit atunci cand trebuia. Asa ca ministrul a luat a(l)titudine si a survolat cu un elicopter al MIRA zona Autostrazii Soarelui. Obiectivul: monitorizarea modului in care Politia Rutiera isi desfasoara activitatea de fluidizare a traficului rutier la sfarsit de saptamana. Cu acesta ocazie si-a exprimat totala dezaprobare pentru faptul ca Politia rutiera nu a folosit, nici vineri si nici sambata, logistica de care dispune, pentru a fi prezenta in teren, acolo unde este nevoie. Negasind pe nimeni pe "teren", ministrul a tras concluzia ca politistii, fiind week-end, sunt probabil acasa sau la birou si se uita la televizor. Am incercat, ieri, sa-l contactam pe comisarul Jianu, ceea ce am si reusit, dar domnia sa ne-a marturisit sincer ca nu doreste sa comenteze decizia ministrului. Si il credem pe cuvant, pentru ca masura luata de conducerea ministerului e mai mult decat surprinzatoare, iar motivarea usor superficiala. Sa ne fi asteptat oare ca seful Politiei Rutiere sa se urce personal in elicopter si sa survoleze Autostrada Soarelui? E mult prea fortata aceasta demitere, exista directii din subordinea Politiei Rutiere care ar fi trebuit sa se ocupe de acest lucru. Nu poti sa-l faci raspunzator pe comisarul Jianu de tot ce s-a intamplat. Pe de alta parte, intr-un interviu acordat cotidianului nostru in urma cu ceva vreme, Dumitru Jianu ne declara ca, pe perioada week-end-urilor, un elicopter survoleaza acest traseu. Atunci, vineri, cand a fost nevoie de el, cam pe unde zbura elicopterul? MIRAne-am ca acolo pe unde trebuia! Pentru ca nu se putea abtine, si, priceput la toate, de la efectele secetei pana la gunoiul care sufoca Bucurestiul, premierul Tariceanu a tras concluzia ca accidentul rutier de pe Autostrada Soarelui s-a produs din cauza faptului ca politia nu si-a facut datoria de a avertiza soferii in legatura cu fumul de la incendiul izbucnit pe terenurile cultivate din zona.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.