Gici Becali a promis, in urma cu o luna, la eliberarea ultimilor detinuti politici din Europa, romanii inchisi in temnitele rusesti cate 15 si 12 ani, ca le va acorda cate 50.000 de euro. Acestia au ajuns la Bucuresti, saptamana trecuta, si a


Gici Becali a promis, in urma cu o luna, la eliberarea ultimilor detinuti politici din Europa, romanii inchisi in temnitele rusesti cate 15 si 12 ani, ca le va acorda cate 50.000 de euro. Acestia au ajuns la Bucuresti, saptamana trecuta, si au primit din partea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, Ordinul National Steaua Romaniei. Societatea civila, reprezentata de Uniunea Juristilor din Romania - care a contribuit la internationalizarea cazului privind grupul Ilascu -, le-a acordat celor trei eroi de la Nistru, Andrei Ivantoc, Tudor Popa si Alexandru Lesco, Medalia de Merit si cate un Premiu de Excelenta, ca semn al recunostintei pentru patriotismul lor si pentru suferinta indurata, cu demnitate, in puscaria ruseasca. La sediul UJR, a avut loc si lansarea volumului Eroi pentru Romania, aparut la Editura Semne si realizat de jurnalistul de la Ziua, Victor Roncea, cu sprijinul Civic Media si IntelMedia. Gigi Becali le-a oferit eroilor romani, la sediul sau de pe Bulevardul Magheru, cate 50.000 de euro si apoi a avut o discutie privata cu acestia. Becali le-a povestit drama familiei sale, suferinta anticomunis tilor din neamul sau, si apoi s-a interesat de situatia din Moldova si de starea familiilor fostilor detinuti. Becali le-a promis, suplimentar, ca ii va ajuta pe cei trei sa-si ridice cate o casa pe terenuri oferite de el si ca le va sta la dispozitie pentru orice nevoie materiala.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.