Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, ii va trimite o scrisoare sefului statului, Traian Basescu, prin care ii va solicita, 'in mod clar si direct', promulgarea Legii pensiilor, a anuntat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanen
Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, ii va trimite o scrisoare sefului statului, Traian Basescu, prin care ii va solicita, 'in mod clar si direct', promulgarea Legii pensiilor, a anuntat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National (BPN), purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, informeaza Rompres.

In opinia social-democratilor, dezbaterea pe marginea legii pensiilor care este un act normativ de maxima importanta pentru pensionari si care "ar scoate din saracie milioane de oameni" a devenit o tema de dezbatere politicianista.

"In mod neverosimil, aceasta problema a devenit o tema de dezbatere politicianista intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni, iar BPN a decis ca presedintele Mircea Geoana sa transmita o scrisoare presedintelui Traian Basescu, prin care sa-i solicite clar si direct promulgarea acestui act normativ care este o necesitate pentru Romania. Majorarea pensiilor trebuie sa devina operativa", a subliniat Diaconescu.

In sedinta BPN, s-a decis, totodata, ca PSD sa solicite Guvernului adoptarea unor masuri de implementare a celor doua acte normative adoptate de Parlament, la sfarsitul anului 2004, privind majorarea cu 25% a pensiei de urmas, respectiv acordarea de despagubiri in locul cupoanelor de calatorie neconsumate de pensionari, alaturi de dublarea valorii biletelor de tratament.

Social-democratii au mai decis, de asemenea, pregatirea unui act normativ compus din mai multe documente, care sa se constituie intr-o Strategie nationala pentru educatie si care va fi depus in Parlament in sesiunea din toamna.

Cristian Diaconescu a precizat ca orice pact politic va fi refuzat de PSD daca acest pachet de legi nu va fi adoptat de Parlament.

Legea majorarii punctului de pensie a ajuns, vinerea trecuta, la Palatul Cotroceni si se afla, in prezent, in analiza Departamentului legislativ constitutional al Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.