Filozoful Gabriel Liiceanu s-a aratat, ieri, deranjat de unele derapaje de limbaj prezidential si de impactul acestuia asupra limbajului public, in general. Istoricul Vladimir Tismaneanu a denumit evenimentul in care presedintele s-a adresat un

Filozoful Gabriel Liiceanu s-a aratat, ieri, deranjat de unele derapaje de limbaj prezidential si de impactul acestuia asupra limbajului public, in general.

Istoricul Vladimir Tismaneanu a denumit evenimentul in care presedintele s-a adresat unei ziariste folosind apelativul "pasarica" drept un accident terminologic. Liiceanu a afirmat ca nu-i place sa-l auda pe presedintele Romaniei spunandu-i "pasarica" unei jurnaliste, insa nici modul in care ziarista l-a abordat pe Basescu, in timp ce-si facea cumparaturile, nu a facut onoare breslei. "Evident ca lucrurile acestea pot fi discutate cu aceeasi masura, atunci cand discutam limbajul presedintelui in spatiul public", a spus el.

Regandirea limbajului prezidential

Istoricul Vladimir Tismaneanu crede ca este necesara o "regandire a terminologiei" folosite la nivelul discursului prezidential.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.