>> Maria si Traian Basescu au petrecut cateva ore prin centrul orasului Alba Iulia, timp in care presedintele s-a fotografiat cu localnicii si a dat autografe

Presedintele Traian Basescu si sotia sa Maria, au ales, duminica, sa petreaca in
>> Maria si Traian Basescu au petrecut cateva ore prin centrul orasului Alba Iulia, timp in care presedintele s-a fotografiat cu localnicii si a dat autografe

Presedintele Traian Basescu si sotia sa Maria, au ales, duminica, sa petreaca intr-un mod inedit cateva ore la Alba Iulia. Venita in resedinta judetului Alba pentru a participa la manifestarile ocazionate de "Ziua Justitiei", familia Basescu nu a ratat ocazia de a efectua o plimbare prin oras, fara a fi insotiti de reprezentantii autoritatilor locale si cu garzile de corp la cativa metri distanta. Uimiti si reticenti initial, albaiulienii prezenti in parcul din cartierul Cetate i-au asaltat pe cei doi. Presedintele a acordat autografe chiar si pe carnete de student si s-a fotografiat alaturi de oameni.
seful statului si sotia sa au vizitat si Catedrala Reintregirii Neamului. Aici, presedintele Traian Basescu a fost primit de doi preoti reprezentanti ai Arhiepiscopiei din Alba Iulia, care i-au oferit o carte si ziare religioase. La iesire, o batrana i-a facut cadou presedintelui o carte cu rugaciuni si o iconita.
Ulterior, cuplul prezidential s-a asezat pe o terasa din Parcul Cetatii, unde a ramas aproximativ o jumatate de ora. Cei doi soti au baut cafea si apa plata. La masa la care se afla Traian Basescu si sotia sa s-au asezat la rand mai multi albaiulieni care au cerut permisiunea sa vorbeasca cateva minute cu cei doi. Mai tarziu, seful statului s-a plimbat, impreuna cu sotia sa, pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, o zona pietonala, si s-a oprit din cand in cand pentru a se fotografia cu localnicii, pentru a-i saluta si pentru a acorda autografe. Ei au fost invitati de proprietarul unei cofetarii la terasa din fata acesteia, unde au stat cateva minute dupa care au pornit din nou la plimbare. La un moment dat, Basescu i s-a adresat sotiei ca ar vrea sa scape de "paparazzi", referindu-se la jurnalistii care il insoteau. Presedintele a refuzat sa faca declaratii.
La "Ziua Justitiei", eveniment organizat in premiera in afara Bucurestiului, au mai participat ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, precum si magistrati de la instantele si parchetele din intreaga tara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.