Analistii internationali si-au imbunatatit estimarile privind economia Romaniei, insa perspectivele de dezvoltare ale Cehiei, Slovaciei si Poloniei continua sa fie mai bune, potrivit unui studiu realizat de Erste Bank si institutul german ZEW, relate
Analistii internationali si-au imbunatatit estimarile privind economia Romaniei, insa perspectivele de dezvoltare ale Cehiei, Slovaciei si Poloniei continua sa fie mai bune, potrivit unui studiu realizat de Erste Bank si institutul german ZEW, relateaza Mediafax. Diferenta dintre parerile optimiste si cele pesimiste a fost, in cazul Romaniei, de 32,6 puncte, comparativ cu 31,1 puncte in raportul din luna mai.
In cazul Slovaciei, punctajul a fost de 71,4 puncte, pentru Polonia diferenta a fost de 65,5 puncte, iar pentru Cehia de 64,8 puncte.
Singura tara in cazul careia estimarile optimiste au fost depasite de cele pesimiste continua sa fie Ungaria, potrivit unui raport asupra Pietelor Financiare pentru Europa Centrala si de Est.
In ceea ce priveste evolutia situatiei in urmatoarele sase luni, punctajul Romaniei s-a redus de la 12,7 puncte in luna mai, la 12,3 puncte in raportul publicat luni.
In cazul Romaniei, 46,1% dintre respondenti considera ca situatia economica din Romania este buna, 40,4% acceptabila si 13,5% nesatisfacatoare.
Ponderea analistilor care anticipeaza mentinerea nivelului actual al inflatiei este apropiat de a celor care se asteapta la majorarea preturilor, dupa ce in raportul anterior majoritatea estima o revenire a cresterii preturilor.
De asemenea, numarul analistilor care anticipeaza reducerea ratelor dobanzii pe termen scurt in Romania este cu 27,5% mai ridicat decat al celor cu o parere contrara.
Perspectivele privind piata de capital din Romania sunt preponderent pozitive, cu un ecart intre opinii de 56,7%, comparativ cu 77,9% in raportul din luna mai.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.