Corpul de Control al Guvernului va sesiza DNA cu privire la modul in care s-a desfasurat licitatia pentru clipurile cu Dracula de promovare a imaginii Romaniei in lume. Vinovati de contractul fabulos onorat de Autoritatea pentru Turism sunt considera
Corpul de Control al Guvernului va sesiza DNA cu privire la modul in care s-a desfasurat licitatia pentru clipurile cu Dracula de promovare a imaginii Romaniei in lume. Vinovati de contractul fabulos onorat de Autoritatea pentru Turism sunt considerati presedintii autoritatii din acea vreme, dar si membrii comisiei care au participat la licitatie. Inspectorii Corpului de Control al Guvernului au luat la puricat trei licitatii ale ANT, toate in valoare de aproape 4 milioane de euro. Cele mai mari nereguli au fost descoperite la licitatia de un 1,5 milioane de euro pentru clipurile cu Dracula care urmau sa promoveze Romania in strainatate. Potrivit editiei electronice a postului Antena 3, Livia Sima, director al ANT pe vremea aceea, sustine ca de fapt directorul de promovare, Cristina Motoroga, a aprobat plata suplimentara pentru sporturi si ca, ministrul de atunci al turismului, Radu Berceanu, a impus comisia care a realizat licitatia. Inspectorii Corpului de Control sustin ca, de la bun inceput, membrii comisiei au declarat castigatoare firma care oferise cel mai mare pret pentru realizarea spoturilor. Toate aceste nereguli sunt cuprinse in raportul Corpului de Control si au ajuns pe masa DNA si a Curtii de Conturi. Inspectorii au solicitat Ministerului Turismului sa declanseze o ancheta interna pentru pedepsirea vinovatior.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.