Constructorul auto american Ford Motor Co., numarul trei mondial, intentioneaza sa produca automobile pentru export intr-o uzina din Romania, informeaza Detroit News, care citeaza Bloomberg, informeaza Mediafax.

Ford va face din uzina de l
Constructorul auto american Ford Motor Co., numarul trei mondial, intentioneaza sa produca automobile pentru export intr-o uzina din Romania, informeaza Detroit News, care citeaza Bloomberg, informeaza Mediafax.

Ford va face din uzina de la Craiova, "o platforma semnificativa pentru exportul de autovehicule", daca guvernul roman accepta oferta inaintata de compania americana pentru pachetul 72,4 la suta din actiunile fostei uzine Daewoo Motor Co., a declarat directorul de dezvoltare strategica al Ford of Europe, Lyle Watters.
Uzina are 800 de angajati iar, potrivit lui Watters, Ford va crea noi locuri de munca. Detaliile financiare ale ofertei nu au fost inca dezvaluite.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul de Finante, Sebastian Vladescu, seful comisiei de privatizare de la Automobile Craiova, Romania intentioneaza sa finalizeze vanzarea acestei uzine pana la 1 septembrie 2007. Comisia a anuntat ca Ford a remis toate documentele solicitate urmand ca luni sa inceapa negocierile finale. Ford este singura companie care a facut o oferta angajanta pentru uzina de la Craiova, in timp ce rivalul General Motors si J.C. Russian Machines, un grup controlat de miliardarul rus Oleg Deripaska, si-au exprimat interesul dar nu au depus o oferta.

Al doilea constructor auto din Romania dupa Dacia, filiala a grupului francez Renault, Daewoo Craiova a realizat o productie de 250.000 de autovehicule si controleaza aproximativ 15 procente din piata auto din Romania. La sfarsitul lunii august 2006, statul roman a cumparat pachetul de 51 la suta din actiunile Automobile Daewoo Craiova detinut de compania coreeana Daewoo Motor Co, pentru 60 milioane dolari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.