Spitalul clinic de boli infectioase Constanta se confrunta frecvent cu imposibilitatea de a valida numeroase coduri numerice personale (CNP). Aceasta validare trebuie facuta pentru a justifica tratarea bolnavului in  cadrul spitalului respectiv.
Spitalul clinic de boli infectioase Constanta se confrunta frecvent cu imposibilitatea de a valida numeroase coduri numerice personale (CNP). Aceasta validare trebuie facuta pentru a justifica tratarea bolnavului in cadrul spitalului respectiv. "Cele mai multe probleme le avem cu turistii straini pentru ca Ministerul Sanatatii nu a inaintat fisele cu tarile care au gratuitate in Romania. Adesea ne confruntam si cu vicii legislative care constau in date incomplete date de forurile centrale", a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase, prof. univ. dr. Sorin Rugina. In aceasta perioada s-a simtit o crestere considerabila a numarului de pacienti, avand in vedere ca populatia Constantei s-a dublat. Din aceasta cauza, conflictele iscate intre bolnavi si cadrele medicale sunt si ele mai frecvente pentru ca medicii sunt nevoiti sa poarte o convorbire in prealabil pentru a stabili statutul pacientului, astfel incat, la sfarsitul lunii sa se poata face decontul banilor. Managerul unitatii sanitare a declarat ca lipsa actelor oficiale sau CNP-urile gresite provoaca o intarziere a intrarii in posesia banilor, care afecteaza activitatea spitalului. In primele luni ale anului au fost depistate 33 de cazuri in care validarea a fost facuta cu o intarziere de trei luni. Suma care a fost blocata in aceasta perioada este de 346 lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.